DK: egyesben és párosban is játszik Fucsovics Ukrajna ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 13:02
null
Fucsovics Márton (Fotó: Árvai Károly)
Fucsovics Márton egyesben és párosban is pályára lép a magyar teniszválogatottban az ukránok ellen a Davis-kupa osztályozóján, amelyre csütörtökön és pénteken kerül sor Vilniusban – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a magyar éljátékos – aki 91. a világranglistán – Vjacseszlav Bielinszkijjel (605.) kezd, majd az első nap másik egyes mérkőzését Piros Zsombor (159.) vívja Vladiszlav Orlovval (530.). Pénteken a párost Fucsovics és Marozsán Fábián (179.) játssza Illja Biloborogykóval (474.) és Vladiszlav Manafovval (1517.). A további két egyest Fucsovics–Orlov és Piros–Bielinszkij felállásban bonyolítják le.

A mieink negyedik embere Fajta Péter (481.) lesz, Valkusz Máté (309.) sérülés miatt nem áll rendelkezésre a SEB Arena kemény pályáján.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány korábban közölte, bízik abban, hogy ezúttal sikerül előbb lezárni a párharcot, mint három éve Budapesten (3:2). Az ellenfél ezúttal az országban zajló háború miatt választotta a litván fővárost semleges helyszínként.

Összesítésben az ukránok 2–1-re vezetnek, mivel előzőleg 2005-ben Doneckben és 1997-ben a Római parton is nyertek 3:2-re.

A magyar válogatott ha nyer, jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.

Az együttes márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2:1-es vezetés után 3:2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK szeptemberi csoportküzdelmeibe.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik