Wimbledon: koronavírusos a tavalyi döntős, visszalépett

Vágólapra másolva!
2022.06.28. 12:53
null
Berrettinit tavaly a döntőben is láthattunk, idén azonban nem léphet pályára (Fotó: AFP)
Pozitív koronavírusteszt miatt visszalépett a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének küzdelmeitől a tavalyi döntős Matteo Berrettini. A 8. helyen kiemelt olasz az elmúlt napokat már izolációban töltötte, miután influenza tüneteit produkálta. Rajta kívül a 14. kiemelt horvát Marin Cilic is pozitív koronavírusteszt miatt lépett vissza a versenytől.

Berrettini tavaly egészen a fináléig menetelt Wimbledonban, ott az akkori világelső, a szerb Novak Djokovics állította meg egy négyszettes mérkőzésen. Az olasz idén is a döntőbe jutás egyik esélyesének számított, hiszen remek formában érkezett a versenyre: legutóbbi kilenc, azaz az idei összes füves pályán rendezett mérkőzését megnyerte, behúzta a stuttgarti és a londoni tornát is.

„Megszakad a szívem. Nem is igazán találom a szavakat, amelyekkel kifejezhetném csalódottságomat. Az álmomnak vége, de erősebben fogok visszatérni!” – idézte a BBC Berrettinit. Helyére a selejtezőben szerencsés vesztes svéd Elias Ymer került a főtáblára, ő csaphat majd össze Christian Garínnal kedd délután.

Ymer egyébként már az ötödik szerencsés vesztes, aki a selejtezőből végül a főtáblára kerül: korábban visszalépett már Sebastian Korda, Gaël Monfils, Borna Coric és Marin Cilic is – utóbbi szintén pozitív koronavírusteszt miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik