Wimbledon: a szerb gumiember a magyar vasember ellen

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 10:32
null
A szerb sajtótermékek kiemelik, a Fucsovics elleni negyeddöntő nem ígérkezik sétagaloppnak Djokovics számára (Fotó: AFP)
Annak ellenére, hogy Novak Djokovicsot tartja esélyesebbnek a Fucsovics Márton elleni wimbledoni mérkőzés előtt, a szerb sajtótermékek kiemelik, hogy a mai negyeddöntő nem ígérkezik sétagaloppnak a világelső számára, amit a Politika napilap címe – „Igazi kihívás vár Djokovicsra” – is megerősít.

 

Az újság nyomtatott kiadása háromnegyed oldalt szentelt a mai találkozónak, s kiemeli, hogy Fucsovics 29 éves, legjobb világranglistás helyezése a 31. hely volt, kemény harcos hírében áll, s Djokovics ellen kétszer is nyert egy-egy szettet. A világelsőnek Dohában és New Yorkban a US Openen is meg kellett izzadnia, hogy legyőzze ellenfelét.

Tudom, mi a dolgom, hogy mit kell tennem, az önbizalmam rendben van, jól játszom. Az erőnlétemmel sincs gond, nem fáradtam el túlságosan, ami nagyon fontos a második héten, főleg ahogy közeleg a torna vége” – mondta Djokovics, aki megdicsérte Fucsovics játékát a Rubljov elleni mérkőzésen, amelyet öt játszmában nyert meg a magyar teniszező, aki korábban háromszor is veszített az orosz ellen.

A gumiember a vasember ellen – Novak Djokovics Fucsovics Márton ellen – ezzel a felvezetéssel harangozta be a mai negyeddöntőt a Szportszki zsurnal sportnapilap, amely szerint Djokovic hihetetlenül flexibilis, nincs számára elérhetetlen labda, s egyes ütései közben olyan mozdulatokat láthat tőle a közönség, mintha gumiból lenne, míg Fucsovics a lap szerint inkább egy rögbijátékosra hasonlít, aki kicsattan az erőtől. A sportnapilap keretes írásában Fucsovicsot is megszólaltatta, aki elmondta, hogy szeret Djokovic ellen játszani, mivel a világelső stílusa belőle is a legjobb teljesítményt hozza ki.

Nem sok stratégia létezik ellene, hiszen ő a világ legjobbja, így csak az marad, hogy az ember bízik magában, hogy élete legjobbját nyújtja majd a pályán” – mondta Fucsovics.

Wimbledon a Djokovics–Federer döntőre vár – a Blic napilap természetesen foglalkozik a mai negyeddöntővel, de már egy lépéssel előrébb jár, és közli, hogy a szerb és a svájci teniszezőn kívül a negyeddöntőbe jutottak közül senki nem szerepelt még a legjobb nyolc között egy Grand slam-tornán, míg Federernek ez az 58., Djokovicsnak pedig az 50. GS-negyeddöntője. A Fucsovics elleni meccsel kapcsolatban a lap idézi Djokovicsot, aki elmondta, hogy jól ismerik egymást, hiszen sokat edzettek együtt, azonban eddig csak kétszer mérték össze erejüket. Mivel korábban az első négy kiemelt közül három kiesett, és csak a világranglista éllovasa van még játékban, a Blic szerint Djokovics előtt szabad az út a döntőig, ahol minden bizonnyal majd az a Federer vár rá, aki nem hajlandó tudomást venni a koráról, és remek játékkal jutott be a legjobb nyolc közé.

Fucsovics remekül mozog, mintha nem lenne gyenge pontja, agresszíven játszik, képes gyorsan visszatámadni, de ha úgy hozza a helyzet, akkor azonnal visszaáll védekezni. Djokovicsnak nagyon pontos ütésekkel kell ma előrukkolnia, és nem lesz elég egy-két ilyen ütés, hanem folyamatosan magas szinten kell játszania, ha ki akarja zökkenteni Fucsovicsot az egyensúlyából. A világelső természetesen az esélyese a meccsnek, de nem szabad Fucsovicsot lebecsülni” – mondta Szasa Ozmo, az N1 Televízió teniszszakértője a mérkőzéssel kapcsolatban.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ (ágrajz szerint)
Július 7., szerda

14.30:Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics
14.00:Hacsanov (orosz, 25.)–Shapovalov (kanadai, 10.)
Nem korábban, mint 16.00:Berrettini (olasz, 7.)–Auger-Aliassime (kanadai, 16.)
Nem korábban, mint 16.30:Federer (svájci, 6.)–Hurkacz (lengyel, 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik