Davis-kupa: akár Federerék is jöhetnek Magyarországra

Vágólapra másolva!
2017.02.05. 19:30
Mint arról beszámoltunk,  Fucsovics Márton  legyőzte a világranglista 36. helyén álló Martin Klizant a Davis-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában rendezett Magyarország–Szlovákia párharc negyedik mérkőzésén, ezzel 3–1-es összesítéssel a mieink jutottak tovább. A magyar válogatott szeptemberben a világcsoportba jutásért játszhat, akár Svájc is lehet az ellenfél. A meccs után Fucsovics elmondta, hogy a Gulbis elleni sikerénél is jobbnak tartja a mostanit. Köves Gábor Svájcról, mint lehetséges ellenfélről beszélt.

„Semmi-negyvennél is csak erre figyeltem a harmadik szettben, ha ott elvesztem a szervámat, az egész meccs máshogy alakulhatott volna. Ez a győzelmem nagyobb volt, mint amikor a lett Ernests Gulbist vertem meg, jobban játszottam, és így nyertük meg a párharcot is” – jelentette ki a pozsonyi sajtótájékoztatón, hozzáfűzve, remélhetőleg sikerül átmentenie a formáját a jövő heti, budapesti versenyre.

Köves Gábor közölte, akár Svájccal is találkozhatnak a magyarok idehaza szeptemberben, de – mint tréfásan hozzátette – remélhetőleg sem Roger Federer, sem Stan Wawrinka nem vállalja majd a szereplést.

„Ha viszont jönnének, az egy másik kuriózum lenne” – vélekedett a kapitány.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik