Roland Garros: 1:6 után sem tört meg, elődöntős Sarapova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 16:27
null
Sarapova nagyot küzdött, megfordította a Muguruza elleni meccset (Fotó: Action Images)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) női egyesének negyeddöntőjében a korábbi világelső orosz Marija Sarapova szetthátrányból fordítva legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát. Sarapova ellenfele a négy között a spanyol Carla Suárez Navarrót óriási csatában legyőző kanadai Eugenie Bouchard lesz.

 

A két játékos eddig egyszer találkozott egymással, akkor Sarapova két sima játszmában legyőzte Muguruzát.

Ezúttal azonban már a mérkőzés elején látszott, hogy nem lesz ilyen egyszerű dolga, hiszen egyből elveszítette adogatását, majd sikertelen fogadójátékai között a spanyol ismét brékelt, így 4:0-ra ellépett. Bár a korábbi világelső itt még szépített, és labdája volt a 4:2-höz, ezzel élni nem tudott, ellenfele pedig nem egészen fél óra alatt behúzta az első szettet.

A második elején 1:1-nél viszont már összejött a sikeres fogadójáték, sőt, 3:1-es vezetésénél Sarapovának két labdája is volt a 4:1-hez, hogy aztán percekkel később már Muguruza vezessen 4:3-ra. A felek fej fej mellett haladtak 5:5-ig, ekkor azonban az orosz ismét brékelt, és harmadik szettlabdájával lezárta a felvonást.

A döntő játszmában 1:1-nél ismét előnybe került Sarapova, és egy 18 labdamenetet hozó játék végén (öt bréklabdát hárítva) megnyerte adogatását, ezzel megtörte ellenfele ellenállását, és végül 6:1-re megnyerte az etapot.

Carla Suárez-Navarro és Eugenie Bouchard csatájában az utóbbi 2:5-ről fordítva rövidítésben megnyerte az első játszmát, a másodikban azonban ugyaninnen már nem jött össze a visszakapaszkodás. A harmadik szettben 4:1-ről egyenlített a kanadai lány, és 5:5-nél brékelve a meccsért adogathatott. A spanyol ekkor még két meccslabdát hárított, a harmadikat azonban már nem, így Bouchard bejutott az elődöntőbe.

A junior egyesnek második fordulójában Stollár Fanny két szettben kikapott a román Elena Gabriela Rusétól.

A 15 éves magyar lány nem tudta megismételni tegnapi teljesítményét, amikor a 15. helyen kiemelt egyiptomi Szandra Szamirt magabiztosan megverte, és a 32 között 70 perc alatt, két játszmában kikapott a hét sikeres fogadójátékot bemutató 16 éves romántól.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (25 018 000 euró, salak)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Sarapova (orosz, 7.)–Muguruza (spanyol) 1:6, 7:5, 6:1
Bouchard (kanadai, 18.)–Suárez-Navarro (spanyol, 14.) 7:6, 2:6, 7:5
SZERDÁN
Kuznyecova (orosz, 27.)–Halep (román, 4.)
Errani (olasz, 10.)–Petkovic (német, 28.)

JUNIOR, NŐI EGYES 2. FORDULÓ
Elena Gabriela Ruse–Stollár Fanny 6:3, 6:2

TEGNAPI EREDMÉNY
1. FORDULÓ

Stollár Fanny–Szandra Szamir (egyiptomi, 15.) 6:2, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik