Aus. Open: Li Na visszavonulás helyett ajtót mutat a fiataloknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 02:48
A tavaly majdnem visszavonuló Li Nának érdemes volt folytatnia a teniszt: három nap alatt búcsúztatta a 2013-as junior Grand Slam-trófeákon osztozó horvát Ana Konjuhot és Belinda Bencicet is.

 

A 2011-es Roland Garrost megnyerő Li Na az Australian Open 1. fordulója után vallott arról, hogy múlt nyáron erőteljesen foglalkoztatta a visszavonulás gondolata.

„Azt mondtam Carlosnak, hogy abba akarom hagyni – avatott be a tavalyi wimbledoni torna előtt edzőjével, Carlos Rodríguezzel folytatott párbeszédbe Li Na. – Erre ő mondta, hogy akkor menjünk most haza. Azt azért nem akartam. Nálunk Kínában nem szokás sokat lelkizni, de ő kérte, hogy mondjam el, ami a szívemet nyomja. Végül abban állapodtunk meg, hogy megnézzük mi lesz Wimbledonban…”

Márpedig a Roland Garros második fordulós kiesése után a kétszeres Australian Open-döntős kínai Wimbledonban negyeddöntőbe jutott, úgyhogy a folytatás mellett döntött. Ennek pedig a juniorok között tavaly melbourne-i és US Open-győztes Ana Konjuh után a Roland Garroson és Wimbledonban bajnok Bencic is megitta a levét az idei Australian Openen. A Martina Hingis utódjának kikiáltott 16 éves szupertehetségnek még úgy sem kell viszont szégyenkeznie, hogy 6:0-ra bukta el az első szettet. A folytatásban higgadtan és jól játszott, és végül csak rövidítésben vesztette el a második játszmát a Rod Laver Aréna első szerdai meccsén.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ

Li Na (kínai, 4.)–Bencic (svájci) 6:0, 7:6
Makarova (orosz, 22.)–Falconi (amerikai) 6:2, 7:5


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik