Tenisz: Hewitt visszavágott, nincs újabb Isner-Mahut

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 18:29
A newporti férfi tenisztorna elődöntőjében a korábbi világelső Lleyton Hewitt szetthátrányból fordítva legyőzte a 2. helyen kiemelt John Isnert, így bejutott a döntőbe, ahol ellenfele a francia Nicolas Mahut lesz.

A JÁTÉKNAP ESEMÉNYEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!A JÁTÉKNAP ESEMÉNYEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

 

A tavalyi finálé ismétlődött meg a newporti elődöntőben, akkor az amerikai – tehát hazai közönség előtt pályára lépő – John Isner két szoros szettben legyőzte az ausztrál Lleyton Hewittot. Érdekesség, hogy kettejük eddigi négy mérkőzéséből csak azt az egyet nyerte meg az amerikai.

Isner a Karlovic elleni, bréklabdamentes (!) negyeddöntő után érkezett a mai meccsre, ahol mindjárt az első két játékban a fogadó örülhetett. Mindketten nagyon rosszul teljesítettek második adogatásból a szett során (4/11, ill. 7/19, ez utóbbit jelentősen megnyomta Hewitt hat kettős hibája), és 6:5-ös Isner-vezetésnél az ausztrál ismét elvesztette szervajátékát (5:7).

A második játszmában aztán Hewitt megtartotta gyorsan megszerzett brékelőnyét, sőt, 3:1, 0:40-nél újabb három fogadóesélyhez jutott – Isner azonban innen fordítva feljött 3:2-re. Tovább azonban már nem, a szett során már csak az ausztrál nyert gémet, köszönhetően nagyban annak is, hogy adogatóként első és második szervából (7/8 és 9/10) is csak egyet veszített el (6:2).

A döntő szett mindjárt Hewitt elszalasztott fogadóesélyével indult, de aztán 2:2-nél 40:15-ről fordítva elvette az amerikai adogatását. Előtte mind a nyolc saját labdamenetét behúzta, és bár 3:2-nél 15:30 is volt, végül megfordította a gémet, és 4:2-re ellépett. Sőt, újra lebrékelte hórihorgas ellenfelét, így a döntőbe jutásért szerválhatott.

Ekkor azonban Isner két bréklabdához jutott, és a másodikat kihasználva előbb 5:3-ra, majd saját adogatását nem könnyen hozva 5:4-re zárkózott. Sőt, a következő gémet is 15:30-cal indította, de ezt követően már csak Hewitt nyert pontot, így bejutott a newporti döntőbe, meghiúsítva a legendás Isner–Mahut mérkőzés visszavágóját – mint ismert, 2010-ben Wimbledonban a két játékos három napon keresztül, 11 óra 5 percen át játszva minden idők leghosszabb mérkőzését hozta össze, amelyen az amerikai végül 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 (!)-ra nyert.

A döntőt 20.30-kor kezdik még ma.

ATP 250-ES TORNA, NEWPORT (455 775 dollár, fű)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Hewitt (ausztrál, 4.)–Isner (amerikai, 2.) 5:7, 6:2, 6:4
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNY
Mahut (francia)–Russell (amerikai) 6:2, 6:2

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Mahut (francia)–Hewitt (ausztrál, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik