Davis-kupa: papírforma Müller-siker Fucsovics ellen

Vágólapra másolva!
2013.04.05. 18:45
Gilles Müller érvényesítette a papírformát Fucsovics Márton ellen, és 6:3, 6:4, 6:0-ra legyőzte a magyar teniszezőt a Davis-kupában. A világranglistán 68. játékos sikerével Luxemburg egyenlített a mieink elleni párharcban. Holnap 13 órakor folytatódik a párharc a páros mérkőzéssel.

Marci, pontosabban Fucsovics Márton azonban jóval nehezebb feladatot kapott, mint korábban Balázs Attila, hiszen a top százas, Gilles Müller (68.) volt az ellenfele, aki nyolc éve többek között Rafael Nadalt is elintézte Wimbledonban. Ezúttal is három nyert szettre ment a menet, és a magyar fiatalember korábbi Davis-kupa-fejezeteiből kiindulva mindenki betárazott egy atombunkerre való hideg élelmet... mint korábban Balázs Attila, hiszen a top százas, Gilles Müller (68.) volt az ellenfele, aki nyolc éve többek között Rafael Nadalt is elintézte Wimbledonban. Ezúttal is három nyert szettre ment a menet, és a magyar fiatalember korábbi Davis-kupa-fejezeteiből kiindulva mindenki betárazott egy atombunkerre való hideg élelmet...

Ezúttal azonban túlzó volt az előkészület. Ahhoz képest, hogy az Elektromos csarnokába leterített kemény borításról mindenki azt mondta, hogy lassú, Müller úgy szórta az ászokat, mintha csak Wimbledonban ütögetne. Mint utóbb kiderült, neki inkább volt hazai a pálya, mint a mieinknek...

Gyorsasága alapján én a skála közepére tenném ezt a borítást, amivel sokszor találkozunk az ATP-versenyeken. Jól ment a szerva, örülök, hogy csak egy bréklabdát engedtem az ellenfelemnek, és azt is hárítottam" – mondta az Indian Wells–Miami útvonalon Budapestre érkező éljátékos. Szavaiból könnyen kikövetkeztethető, hogy Fucsovics ezúttal nem szerzett meglepetést, mint tavaly, amikor Nyíregyházán a top százas Ernests Gulbist legyőzte. A mérkőzés elején kisebb orrvérzéssel küszködő magyar játékos túl sokat hibázott ahhoz, hogy versenyben legyen a nála sokkal tapasztaltabb játékos ellen, de ha a mérkőzés pozitív oldalát nézzük, legalább nem töltött túl sok időt a pályán, hiszen alig két óra alatt 6:3, 6:4, 6:0-ra veszített, így a szombati párosra kipihenheti magát.

Azért annak nem örülök, hogy ilyen hamar kikaptam... – szögezte le Fucsovics. – Müller nagyon magas szinten játszott, az adogatásaival szemben tehetetlen voltam, és furcsa is volt, mert balkezessel ilyen borításon még nem játszottam. Sokáig nem lehet szomorkodni, majd párosban javítunk."

A többes számot februárban Moldovában sikerrel bemutatkozó párospartnere, Gödry Levente miatt használta, ugyanis ezúttal is ők ketten alkotják a magyar kettőst a továbbjutásról valószínűleg döntő szombati meccsen.

 

DAVIS-KUPA
EURO-AFRIKAI ZÓNA, II-ES CSOPORT

Balázs Attila (magyar)–Ugo Nastasi (luxemburgi) 6:3, 7:6, 6:1
Gilles Müller (luxemburgi)–Fucsovics Márton (magyar) 6:3, 6:4, 6:0

A PÁRHARC ÁLLÁSA
Magyarország–Luxemburg 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik