Czink túlpörgette magát, lehet, hogy csak januárban tér vissza

SZURDI ISTVÁNSZURDI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2010.07.22. 13:20
null
Czink Melinda augusztus végéig mindenképpen pihen, lehet, hogy csak januárban tér vissza (Fotó: Korponai Tamás)
2009: Parádé. 2010: mélyrepülés. Czink Melinda tavaly 37. is volt a világranglistán, az idén azonban sok veresége miatt a 71. helyig esett vissza. A 27 éves teniszező a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt pályafutása utóbbi hónapjairól, visszaesésének okairól.

 

– Tavaly fantasztikus második fél évet produkált, pályafutása utóbbi néhány hónapját viszont, gondolom, legszívesebben elfelejtené...
– Sokáig nem tudtam, mi lehet a gond, miért nem megy olyan jól a játék, mint tavaly. Már februárban éreztem, hogy baj van, valami pici mindig hiányzik a győzelemhez. Azok a szoros meccsek, amelyek tavaly a javamra dőltek el, idén kivétel nélkül az ellenfél sikerét hozták.

– Megtalálta már a visszaesés okát?
– Azt hiszem, túlpörgettem magam. Nem pihentem, arra törekedtem, hogy kihasználjam a lendületemet, minél több versenyen elinduljak, ami hiba volt. Az év végén Balin rendezett Bajnokok Tornája előtt pihentem egy hetet, összesen ennyi volt a téli szünetem, aztán január elején már ott voltam Brisbane-ben.

– Ahol a negyeddöntőben Justine Henintől parádés meccsen kapott ki.
– Azután a vereség után éreztem először, hogy valami nem stimmel. Mire megérkeztem az Australian Openre, nagyon felidegesítettem magam, nem voltam megfelelő mentális állapotban – utána azonban tudtam pihenni valamennyit, ezért úgy döntöttem, megyek tovább.

– Azóta mindössze egy meccset tudott megnyerni. Lelkileg mennyire viselte meg a kudarcsorozat?
– Egyre szomorúbbnak és tehetetlenebbnek éreztem magam, ahogy jöttek a vereségek. Nem volt meg bennem az a tűz, mint korábban.

– Wimbledon után eltűnt.
– Fizikailag és mentálisan is teljesen lemerültem. A bal vállizmom elszakadt, a könyököm is elkezdett fájni. Egy-két hónapig most biztosan pihenek, aztán augusztusban leülünk az edzőmmel és az orvosokkal, hogy megbeszéljük a továbbiakat.

– Akkor az US Openen biztosan nem láthatjuk.
– Sőt előfordulhat, hogy legközelebb csak januárban indulok versenyen. A WTA-nak van egy szabálya, amely lehetővé teszi, hogy a kihagyásom alatt védett legyen a ranglistahelyezésem, azonban ehhez fél évig nem indulhatok versenyen, így amikor visszatérek, nyolc tornára a régi helyezésem alapján nevezhetek.

MI A VÉLEMÉNYE CZINK MELINDÁNAK FUCSOVICS MÁRTONRÓL? VAN-E RIVALIZÁLÁS SZÁVAY ÁGNESSEL? MIÉRT NEM JÁTSZOTT A FED-KUPÁBAN? A VÁLASZOKAT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik