Williams anyuka szerint Venus elfáradt a Szávay elleni meccsre

Vágólapra másolva!
2009.05.30. 14:36
Venus Williams édesanyja szerint lánya, Venus azért kapott ki pénteken Szávay Ágnestől a Roland Garros 3. fordulójában, mert nem tudta magát teljesen kipihenni 2. fordulós találkozója után, amely sötétedés miatt csütörtökre húzódott át, és meccslabdát is kellett hárítania. Lánya szerinte nem tudta magát kipihenni rendesen a magyar lány elleni összecsapásra.
Venus Williams nem sűrűn kap ekkora verést
Fotó: Reuters
Venus Williams nem sűrűn kap ekkora verést
Venus Williams nem sűrűn kap ekkora verést
Fotó: Reuters
Venus Williams nem sűrűn kap ekkora verést

Bár a Roland Garros nem a kedvenc tornája Venus Williamsnek, azért azt nem lehet mondani, hogy hétköznapi dolog lett volna pénteki veresége. Pláne, hogy ilyen simán kapott ki.

„Általában én verem meg 6:0-ra az ellenfeleket, nem ők engem – tűnődött Williams a mérkőzés után. – Nem vagyok hozzászokva, hogy az ütéseim rendre kiszállnak a pályáról, és hat nullára elvesztek egy szettet.”

Való igaz, tényleg nem sűrűn szalad bele ekkora verésbe a 28 éves amerikai. Grand Slam-tornán például holtversenyben ez volt a második legnagyobb veresége. Martina Hingis verte őt meg 6:1, 6:1-re a 2001-es Australian Openen, míg 1999-ben ugyancsak Melbourne-ben 6:4, 6:0-ra kapott ki Lindsay Davenporttól, 1997-ben pedig élete első US Openén a döntőben játszott a Szávay ellen mutatott formában, azaz kapott ki 6:0, 6:4-re Hingistől.

Maradva a statisztikánál, Venusnak 662. profi mérkőzésén ez volt a 14. nullára elbukott játszmája.

„Nagyon jól játszott, de én is nagyban hozzájárultam a sikeréhez – folytatta az egyéniben hétszeres Grand Slam-győztes játékos. – Nem tudtam azt nyújtani, amit akartam, egyszerűen minden ütésem hosszúra vagy szélesre szállt.”

Édesanyja szerint ennek az volt az oka, hogy nem tudta magát teljesen kipihenni 2. fordulós találkozója után, mely sötétedés miatt szerdáról csütörtökre húzódott át, és meccslabdát is hárítania kellett a cseh Lucie Safárová ellen.

„Néhány meccs érzelmileg nagyon sokat kivesz egy játékosból, mentálisan teljesen kifárasztja. Ő pedig nem igazán tudta kipihenni magát ezután” – magyarázta lánya bizonyítványát Oracene Price.

Richard Williams, a családfő szerint Venust térdsérülése is hátráltatta, ezért a szokottnál kevesebb labdára ért oda.

Szávay Ágnest persze ez valószínűleg cseppet sem érdekli, a lényeg, hogy a nyolcaddöntőben ő játszhat a szlovák Dominika Cibulková ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik