Másodjára is ráijesztett Szávay Venus Williamsre, de elmaradt a bravúr

Vágólapra másolva!
2009.05.29. 19:06
Szávay Ágnes Gisela Dulkóval párban három játszmában, 2:6, 6:1, 6:2-re kikapott az 5. helyen kiemelt Williams testvérpártól a francia nyílt teniszbajnokság női párosának második fordulójában. Venus Williams a nap folyamán korábban vereséget szenvedett egyesben a magyar lánytól, aki a párosmeccs első játszmájában is jól játszott, a folytatásban azonban az esélyesebb amerikaiak átvették az irányítást, és megnyerték a mérkőzést.
Szávay Ágnesnek  párosbeli veresége ellenére sincs oka a szomorúsága, remekül helytállt a pénteki napon
Fotó: Reuters (archív)
Szávay Ágnesnek párosbeli veresége ellenére sincs oka a szomorúsága, remekül helytállt a pénteki napon
Szávay Ágnesnek  párosbeli veresége ellenére sincs oka a szomorúsága, remekül helytállt a pénteki napon
Fotó: Reuters (archív)
Szávay Ágnesnek párosbeli veresége ellenére sincs oka a szomorúsága, remekül helytállt a pénteki napon

Az összecsapás elején Szávay és Dulko volt a kezdeményezőbb, ennek köszönhetően hamar meg is szerezték a breakelőnyt, 3:1-re vezetett a magyar, argentin duó, így hamar kezükbe vették az irányítást, és nyugodtan mehettek bele a rizikósabb, kockázatosabb megoldásokba.

Ha próbálta is Venus Williams elfelejteni az alig két órával korábbi kudarcot, aligha tehette, ugyanis a magyar játékos – természetesen Dulkóval együtt – továbbra is remek, összeszedett teniszt mutatott be, néha bámulatos megoldásokat alkalmazva. Az amerikai nővérpár – ha tehette – érezhetően próbálta inkább Dulko oldalán befejezni a játékot.

Az első szervákat a két páros hozzávetőlegesen egyformán hozta, azonban amikor Williamsék második adogatásra kényszerültek, alig tudtak pontot szerezni az első játszmában (31 %), és minthogy Szávayék jobban adogattak, nem volt meglepő, hogy 5:2-re megléptek, majd simán 6:2-re hozták a szettet. Aki ismeri a Willams testvérpár és a RG-közönség kapcsolatát, aligha lepődik meg azon, hogy a franciák lelkesen üdvözölték az eredményt.

Alaposan „megmoshatták egymást fejét” az amerikaiak, miután játszmahátrányba kerültek, ugyanis a második szett elejétől sokkal jobban figyeltek saját szerváikra, Szávay és Dulko alig tudott pontot elcsenni a Williams-féle adogatások után, miközben a saját adogatójátékukban többször is elbizonytalanodtak. Így amilyen simán hozták Szávayék az első szettet, olyan egyértelmű volt a második, csak épp fordított előjellel (1:6).

Williamsék erőre kaptak, és agresszívabb, keményebb játékukkal sorra jobb megoldásokat választottak az idővel mind bizonytalanabb, így mind többet hibázó magyar, argentin kettős ellen. 1:4-nél, Serena Williams adogatásánál próbáltak visszakapaszkodni Szávayék, azonban az 5. helyen kiemelt duó hárította a bréklabdát, majd hozta a gémet (1:5), és két játékkal később a meccset is (2:6).

Serena és Venus duóját tehát továbbra sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni – még akkor sem ha mindketten voltak már sokkal jobb formában pályafutásuk során –, egyéni eredményeik mellett párosban is nem egyszer bizonyítottak már, és talán a fentiek miatt, most még inkább koncentrálnak erre a műfajra.

Szávay Ágnes egyesben folytathatja a küzdelmet, következő ellenfele a szlovák Dominika Cibulková lesz a legjobb 16 között.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (16 100 000 euró, salak)

NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
S. Williams, V. Williams (amerikai, 5.)–Dulko, Szávay (argentin, magyar) 2:6, 6:1, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik