Venus legyőzte Jankovicsot, így életében először vb-döntőt játszhat

Vágólapra másolva!
2008.11.08. 20:58
Venus Williams 6:2, 2:6, 6:3-ra megverte a világelső Jelena Jankovicsot a dohai WTA-világbajnokság második elődöntőjében, ezzel százszázalékos teljesítménnyel foglalta el helyét a döntőben. Ellenfele a vasárnapi fináléban a Jelena Gyementyjevát legyőző Vera Zvonarjova lesz.
Venus Williams idén először győzte le Jankovicsot
Fotó: Reuters
Venus Williams idén először győzte le Jankovicsot
Venus Williams idén először győzte le Jankovicsot
Fotó: Reuters
Venus Williams idén először győzte le Jankovicsot

A világranglistán elfoglalt helyük és az egymás elleni mérlegük alapján is Jankovics volt a mérkőzés esélyese (idén mindkét összecsapásukat a szerb nyerte, összesítésben pedig 5–3 volt Jankovics javára). A nagy, háromszettes küzdelem szinte garantált volt, ugyanis a legelső egymás elleni találkozójuk kivételével mindig döntő játszmába torkollott kettejük meccse.

Venus – folytatva a Dohában eddig mutatott jó teljesítményét – az első játszmában alaposan bekezdett, kettős brékelőnnyel 4:1-re húzott el. Az amerikai főleg remek első szerváinak köszönhette ezt, ezek után ugyanis 83 százalékban az övé lett a pont.

Jankovics feltámadása elmaradt, így Venus 6:2-re megnyerte a szettet.

A folytatásban szinte ugyanez volt a helyzet, csak pepitában. Ezúttal Jankovics ugrott meg 3:0-ra, az addig magabiztos Williams elbizonytalanodott, és bár 3:2-re feljött, a következő játék nagy küzdelemben a szerb világelsőé lett, aki meg sem állt ezután 6:2-ig. Jöhetett tehát szokás szerint a döntő szett.

Ebben ismét Williams játszott fölényben, és hasonlóan az előző játszmához 3:2-nél következett a sorsdöntő játék. Ezt az amerikai nyerte, ráadásul még egyszer brékelte ellenfelét, így végül 6:3-ra nyerte meg a döntő szettet, ezzel életében először bejutott a világbajnokság döntőjébe.

Ellenfele a fináléban Vera Zvonarjova lesz, aki 7:6, 3:6, 6:3-ra verte meg Jelena Gyementyjevát, így a vasárnapi döntő után mindenképpen új győztes avatnak.

A világbajnokság teljes programját és eddigi eredményeit ide kattintva olvashatja el.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ
V. Williams (amerikai)–Jankovics (szerb) 6:2, 2:6, 6:3
KORÁBBAN
Zvonarjova (orosz)–Gyementyjeva (orosz) 7:6 (9–7), 3:6, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik