A történelmet író Serena számára a világelsőség csak bónusz

Vágólapra másolva!
2008.09.08. 12:10
Harmadik US Open-győzelme után Serena Williams úgy érzi magát, mintha új karriert kezdett volna. A 26 éves Williams 2003 augusztusa után foglalta el ismét a női világranglista első helyét, amivel történelmet írt, hiszen ilyen hosszú szünetet követően még egy női teniszező sem jutott vissza a csúcsra.
Serena Williams öt év elteltével lett ismét világelső
Foró: Reuters
Serena Williams öt év elteltével lett ismét világelső
Serena Williams öt év elteltével lett ismét világelső
Foró: Reuters
Serena Williams öt év elteltével lett ismét világelső

„Fantasztikus érzés, hogy már csak egy lépésre kerültem attól, hogy két számjegyű legyen a Grand Slam-sikereim száma” – mondta izgatottan az immár kilencszeres egyéni Grand Slam-győztes Serena Williams.

Jelena Jankovics az eredményhirdetés előtt törülközőjét a fejére borítva próbálta megemészteni, hogy elbukta pályafutása első GS-döntőjét, ráadásul nem is akárhogyan. A második szettben 5:3-ra és 40:0-re vezetett, de ellenfele innen is felállt, hatalmas lelki erőről tanúbizonyságot téve.

„Úgy éreztem, hogy megfogtam őt, mivel már nagyon fáradt volt a második játszma végén – mondta Jankovics a meccs után. – Ki tudja mi történt volna a döntő szettben?”

Richard Williams, Serena édesapja érdekes hasonlatot talált, midőn lánya küzdőképességét ecsetelte:

„Úgy tudnám őt leírni, mint egy pitbull, egy aligátor és a fiatalkori Mike Tyson keverékét” – mondta Williams apuka, aki szerint ez a siker többet jelent lánya számára minden korábbinál.

A fiatalabbik Williams-testvér egyébként nem vesztett szettet a torna során, a legjobban nővére, Venus szorongatta meg, akit csak 7:6, 7:6-ra tudott megverni a negyeddöntőben.

És hogy mit szól ahhoz, hogy 2003 augusztusa után ismét az ő nevével kezdődik a női egyesek világranglistája? Nos, bevallása szerint mindezt csak egy bónusz ajándékként fogja fel, pedig történelmet írt, hiszen ennyi idő elteltével még egy női játékos sem került vissza a sportág trónjára.

Azt viszont leszögezte, úgy érzi, mintha új pályafutása kezdődött volna.

Kíváncsian várjuk ennek az új karriernek a folytatását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik