Az olasz Andreas Seppi legyőzte az első helyen rangsorolt Rafael Nadalt

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 18:24
A Rotterdamban zajló, 824 ezer euró összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében nem jutott be a legjobb nyolc közé az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal, miután a nyolcaddöntőben háromjátszmás mérkőzésen vereséget szenvedett az olasz Andreas Seppitől.
Rafael Nadal skalpja megfelelő ajándék egy születésnapra
Reuters
Rafael Nadal skalpja megfelelő ajándék egy születésnapra
Rafael Nadal skalpja megfelelő ajándék egy születésnapra
Reuters
Rafael Nadal skalpja megfelelő ajándék egy születésnapra

Az első játszma még a világranglista második helyén álló, de az elsőre vágyó spanyolé lett – korábban kétszer már megverte Seppit -, ám a világranglista 42. helyén álló olasz fordított és győzött. Seppinek duplán kijár a pezsgő: egyrészt a Nadal ellen sikerkért, másrészt mivel éppen ma ünnepli 24. születésnapját.

Nem Nadal volt az egyetlen neves kieső a csütörtöki nyolcaddöntőben, hiszen nem sikerült győzni a második helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenkónak, a harmadik spanyol Juan Ferrernek és az ötödik cseh Tomas Berdychnek sem. Utóbbiak viszont kivétel nélkül két játszmában borították a papírformát, a Ferrert búcsúztató német Mischa Zverev a selejtezőből érkezett a főtáblára.

Rotterdamban így az a furcsaság fordult elő, ami ilyen rangos tornákon a legritkább esetben, hogy a negyeddöntős mezőnyben nem találunk már kiemelt versenyzőt.

Mihal Juzsnyij (orosz, 4.), Andy Murray (brit, 6.), Juan Carlos Ferrero (spanyol, 7.) és Markosz Bagdatisz (ciprusi, 8.) már az első fordulót sem „élte túl”.

ROTTERDAM, 824 EZER EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Seppi (olasz) - Nadal (spanyol, 1.) 3:6, 6:3, 6:4
Llodra (francia) - Davigyenko (orosz, 2.) 6:3, 7:5
Zverev (német) - Ferrer (spanyol, 3.) 6:2, 7:5
Karlovic (horvát) - Berdych (cseh, 5.) 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik