Marija Sarapova örül, hogy meglett a kemény munka jutalma

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 12:17
Marija Sarapova nagyon örült neki, hogy meglett az eredménye a kemény felkészülésnek, és megnyerte élete harmadik Grand Slam-tornáját. Az orosz versenyző biztos benne, hogy Ana Ivanoviccsal a jövőben is nagy csatákat vívnak. A második helyen végző szerb teniszezőnő biztos benne, hogy tanulni fog ebből a vereségből.
Marija Sarapova (jobbra) legyőzte Ana Ivanovicsot
Reuters
Marija Sarapova (jobbra) legyőzte Ana Ivanovicsot
Marija Sarapova (jobbra) legyőzte Ana Ivanovicsot
Reuters
Marija Sarapova (jobbra) legyőzte Ana Ivanovicsot

Az egész torna folyamán remek formában teniszezve, játszmaveszteség nélkül nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot Marija Sarapova. Az ötödik helyen kiemelt orosz teniszező a döntőben Ana Ivanovicsot verte meg két szettben.

„Nagyszerű érzés ez a siker” – mondta a tavalyi évben makacs vállsérüléssel bajlódó klasszis. – „Kemény munka van mögöttem, és nem lehetett tudni, hogy ennek mikor lesz eredménye.”

Sarapova remekül adogatott a mérkőzésen, ezzel többször nem tudott mit kezdeni Ivanovics, de az orosz teniszezőnő úgy véli, például Davenport és Henin ellen is jobban mentek a szervák, mint a fináléban – most azonban tudta, hogy a fontos pillanatokban mi a legjobb megoldás.

Az Australian Opent pályafutása során először megnyerő kiválóság dicsérte ellenfelét is, szerinte a közeljövőben még sok nagy csatát fognak vívni egymás ellen.
„Mindketten éljátékosok vagyunk és fiatalok. Még nagy karrier áll előttünk.”

Ana Ivanovics természetesen csalódott volt a vereség miatt, de úgy véli, a tapasztalat majd segíthet neki abban, hogy két vesztett döntő után megnyerjen egy Grand Slam-tronát.
„Sokkal jobban érzem magam azért a mai meccs után, mint éreztem korábban a Roland Garroson elszenvedett vereséget követően. Természetesen ez is fáj egy kicsit, de biztos vagyok benne, hogy tanulok belőle. Még fiatal vagyok, jópár döntő áll előttem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik