Roger Federer megszenvedett, de döntőbe jutott Cincinnatiben

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 22:47
Nem botlottak a világelsők, Roger Federer Cincinnatiben, Justine Henin pedig Torontóban jutott be egy tenisztorna döntőjébe. A svájci klasszis nagyon megszenvedett Lleyton Hewitt ellen, a belga hölgy ellenben könnyedén verte a kínai Jan Zit.
Roger Federer bejutott a döntőbe Cincinnatiben
Reuters
Roger Federer bejutott a döntőbe Cincinnatiben
Roger Federer bejutott a döntőbe Cincinnatiben
Reuters
Roger Federer bejutott a döntőbe Cincinnatiben

A világelső Roger Federer ellenfele az ausztrál Lleyton Hewitt volt a Cincinnatiban zajló tenisztorna elődöntőjében.

A svájci versenyző az első játszmában rengeteg rossz fonákot ütött, de végül sikerült megnyernie a szettet – elsősorban jó szerváinak köszönhetően.

A második játszmában már úgy tűnt, hogy Federer eldönti a meccset, ám Hewitt meccslabdát hárított, és ezzel visszajött a meccsbe, rövidítésben 9:7-re verve ellenfelét.

Az utolsó szettet is rövidítés döntötte el, és az 50. tornagyőzelmére készülő Federer ugyan itt is elhibázott két meccslabdát, végül rövidítésben 7:1-re nyert, ezzel bejutott a döntőbe. A fináléban Nyikolaj Davigyenko vagy James Blake lesz az ellenfél.

Torontóban Justine Henin könnyebben biztosította be helyét a döntőben, a belga klasszis két játszmában győzte le a torna meglepetésemberét a kínai Jan Zit.

A 22 éves versenyző a selejtezőből jutott előre az elődöntőig, olyan neves teniszezőket búcsúztatva, mint a címvédő Ana Ivanovics, vagy Marion Bartoli.

Jan Zi nem tudott mit kezdeni a meccsen Henin erős szerváival és az alapvonal-ütéseivel.

A 2003-ban a tornát megnyerő Henin idén hetedszer jutott be egy sorozat döntőjébe, és amennyiben diadalmaskodik a Jelena Jankovics-Tatiana Golovan párosítás győztese ellen, akkor hatodik sikerét ünnepelheti a 2007-es évben.

TENISZTORNÁK

Cincinnati, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál) 6:3, 6:7 (7:9), 7:6 (7:1)
Toronto, elődöntő:
Henin (belga, 1.) - Jan Zi (kínai) 6:3, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik