Tommy Haas is elődöntős

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 11:19
A Melbourne-ben zajló, 15 636 ezer dollár összdíjazású Australian Open, az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyeseinek negyeddöntőjében a 12. helyen kiemelt német Tommy Haas ötjátszmás mérkőzésen verte a harmadikként rangsorolt orosz Nyikolaj Davigyenkót. Az első játszmát a német nyerte, nem túl nagy csatában.
Haas pályafutása harmadik elődöntőjére készülhet Melbourne-ben
Reuters
Haas pályafutása harmadik elődöntőjére készülhet Melbourne-ben
Haas pályafutása harmadik elődöntőjére készülhet Melbourne-ben
Reuters
Haas pályafutása harmadik elődöntőjére készülhet Melbourne-ben

MELBOURNE, AUSTRALIAN OPEN, 15 636 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Haas (német, 12.) - Davigyenko(orosz, orosz 3.) 6:3, 2:6, 1:6, 6:1, 7:5

Szavazás

Ki nyeri a 2007-es Australian Open férfi versenyét?

Írja be az itt látható számot!
Aztán az orosz összekapta magát és úgy fordított két nyert játszmával, hogy mindeközben csupán három(!) játékot engedélyezett ellenfelének. Davigyenko a 67 perc alatt megnyert két játszmával nyeregben érezhette magát az ekkor még ápolást is kérő némettel szemben.

Ilyen előzmény után Haas teljesen váratlanul nyerte 34 perc alatt 6:1-re a negyedik játszmát, amellyel egyenlített, jöhetett a döntő. A német a mérkőzés utáni nyilatkozatában a következőképpen értékelte a mérkőzés fordulatát jelentő negyedik játszmát.

“Tudtam, hogy ez az utolsó esélyem, hogy visszakapaszkodjak. Összeszedtem magam, de tulajdonképpen én magam sem értem, hogyan jött végül össze és sikerült így egyenlítenem.”

Az ötödik játszma – amely 61 percig tartott - hozta mind közül a legszorosabb küzdelmet.

Davigyenko először kapott ki Haastól
Reuters
Davigyenko először kapott ki Haastól

Davigyenko a negyedik játékban elvette adogatójátékát, így 3-1-re elhúzott. Ezután Haas is követte példáját, brékelt, majd 0-30-ról tudta megnyerni a sajátját, ismét egyenlő.

Ezután mindenki hozta a saját adógatójátékát, a következő fordulat 5:4-es Davigyenko-vezetésnél történt, amikor az orosznak mérkőzéslabdája volt. Haas azonban ezt hárította – pontosabban az orosz a hálóba vágta a labdát -, majd 40-40 után az adogatását.

A lehetőség kapujában elbotló Davigyenko megpróbált ellenállást tanúsítani, de ellenfele a háló túloldalán lendültebe jött.

Haas rögtön elvette az orosz adogatójátékát, majd a sajátját megnyerve – az első mérkőzéslabdát még hárította Davigyenko, a másodikat nem – a mérkőzés is az övé lett.

Korábban kétszer találkozott egymással Davigyenko és Haas, mindkétszer az orosz nyert a német most szépített. Egyben visszavágott a legutóbbi, 2006-os US Open negyeddöntőjében elszenvedett ötjátszmás vereségért.

Haas pályafutása során harmadszor játszhat elődöntőt az Australian Openen.

A nap másik negyeddöntőjében Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Fernando Gonzalez (chilei, 10.) összecsapást rendeztek, Haas ellenfele az elődöntőben a dél-amerikai lesz.

A felső ágon már az elődöntő párosítása is ismert: Roger Federer (svájci, 1.) Andy Roddickkal (amerikai, 6.) méri össze magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik