Vegyes páros curling-vb: magyar siker a veretlen csehek ellen

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 12:44
Az eddig veretlen Csehország legyőzésével javított a mérlegén Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt párosa a curling vegyes párosok Aberdeenben zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.

A 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyarok szerdai első mérkőzésükön az első és a harmadik endet is 2–0-ra nyerték, így fél távnál vezettek. A találkozó második fele is kiegyenlített küzdelmet hozott, az utolsó játékrész döntetlenről indult, de végül egyetlen ponttal, 7–6-ra Palancsáék nyertek.

A páros 17 órától az olaszok ellen folytatja szereplését.

A 2, 2-es mérleggel álló magyarok a hétfői nyitónapon a németektől kikaptak, kedden Dél-Koreát legyőzték, majd a kanadaiakkal szemben ismét veszítettek.

A viadalon a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó olimpiai kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges.

Kissék célja, hogy megszerezzék Magyarország első ötkarikás indulási jogát a sportágban, amihez a legjobb hétben kell végezniük. A nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a pekingi téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik