Téli olimpia: orosz arany a műkorcsolya csapatversenyben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.07. 05:30
null
Kamila Valijeva az olimpiák történetének első négyfordulatos ugrását mutatta be (Fotó: AFP)
A párosok, a jégtáncosok és a nők kűrjével zárult a műkorcsolyázók csapatversenye a pekingi téli olimpián. Az oroszok már az utolsó szám előtt megszerezték az aranyérmet, mert behozhatatlan pontfölénybe kerültek az amerikaiakkal szemben.

Hárompontos orosz előnnyel kezdték a csapatok a záró napot és a párosoknál ez a különbség hétre nőtt, mert Anasztaszija Misina és Alekszandr Galljamov megnyerte a számot, míg az amerikaiak csak az utolsó, ötödik helyen végeztek. Ez döntő volt, mert jégtáncban ugyan az amerikaiak lettek az elsők Madison Chock és Evan Bates révén, de az oroszok másodikak lettek, így csak egy ponttal csökkent a különbség.

Mivel a verseny második szakaszában egy számban legfeljebb négypontos különbséget lehet szerezni, már a női kűr előtt eldőlt, hogy az oroszok nyerik a csapatversenyt. Ráadásul Karen Chen sem parádézott, csak a negyedik lett, míg a mindössze 15 éves Kamila Valijeva az olimpiák történetének első négyfordulatos ugrását mutatta be (ráadásul mindjárt kettőt is), és ezzel természetesen ő is nyerni tudott.

Az amerikaiakat két pont híján még majdnem a japánok is megelőzték, de végül az ázsiaiaknak meg kellett elégedniük a bronzéremmel.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
MŰKORCSOLYA, CSAPATVERSENY
1. Orosz csapat (Mark Kondratyuk, Kamila Valijeva, Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov, Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov) 74 helyezési pont
2. Egyesült Államok 65
3. Japán 63
4. Kanada 53
5. Kína 50
6. Grúzia 22

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik