Téli olimpia: Kanada simán legyőzte a németeket hokiban

Vágólapra másolva!
2022.02.10. 16:55
null
Hiába Niederberger kapus nagy védései (Fotó: AFP)
A pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának utolsó két csütörtöki mérkőzésén simán nyert az előzetesen esélyesebbnek tartott válogatott: Kanada Németországot, az Egyesült Államok a házigazda Kínát győzte le.

 

A két egy időben kezdődő mérkőzés közül egyértelműen a Kanada–Németország találkozó tűnt előzetesen az izgalmasabbnak, hiszen a pjongcsangi olimpián döntős német válogatott játszott a négy éve Dél-Koreában bronzérmet szerző kanadaiakkal.

Ezúttal viszonylag gyorsan kiderült, hogy az előző mondat ellenkezője az igaz: az észak-amerikaiak – szó szerint – játszottak a németekkel, és az ötödik percben Alex Grant góljával vezetést szereztek, majd a 10. perc végén Ben Street, fél perc múlva pedig Daniel Winnik is betalált, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

A német válogatott a középső harmadban szépített ugyan Tobias Rieder révén, de Maxim Noreau egy emberelőnyt villámgyorsan kiharcolva válaszolt két percen belül. A mérkőzés a záró harmadban sem vált szorosabbá sőt, az 5–1-es végeredményt 8 és fél perccel a vége előtt Jordan Weal állította be.

Nyolcszor került be a kínai kapuba a korong (Fotó: AFP)
Nyolcszor került be a kínai kapuba a korong (Fotó: AFP)

A csoport másik meccse hasonlóan egyoldalúan alakult, az Egyesült Államok alaposan kitömte a házigazda Kínát,a 8–0-s sikerből a mindössze 20 éves Sean Farrell 3 gólja mellett 2 gólpasszal vette ki a részét – és öt pontjával vezeti a torna pontlistáját.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
FÉRFI JÉGKORONG
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Kanada–Németország 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)
Egyesült Államok–Kína 8–0 (1–0, 3–0, 4–0)

KORÁBBAN
C-CSOPORT

Svédország–Lettország 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)
Finnország–Szlovákia 6–2 (3–1, 1–1, 2–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik