Téli olimpia: három ászunk nélkül edzett a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
2022.02.10. 14:07
Kihagyta a jeges edzést csütörtökön Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry – Varnyú Alex pedig megérkezett Pekingbe.
A válogatott csütörtöki edzése (Fotó: Árvai Károly) 
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A válogatott csütörtöki edzése (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A csütörtöki jeges edzésen öt magyar, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka hallgatta az edzői utasításokat – a mieink mellett az olaszok és a franciák köröztek a versenyhelyszínen.

Eközben Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry az olimpiai faluban maradt.

„Esetükben a mai nap legfontosabb feladata az, hogy kiszellőztessék a fejüket” – mondta el a Nemzeti Sportnak Bánhidi Ákos, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere, aki elárulta azt is, hogy az este folyamán nem tervezi összehívni a férfiváltó tagjait, hiszen mindenki tudja a dolgát, mindössze Nógrádi Bencével beszélget el.

Merthogy pénteken jön a férfiváltók elődöntője, benne pedig a magyar, holland, orosz, dél-koreai futammal, és a mieink között azzal a Nógrádi Bencével, aki a szezon elején beverekedte magát a kvartettbe.

„Furcsa lehet, én is csak menet közben döbbentem rá, pedig igaz: a váltóversenyek során sokkal kevésbé izgulok, mint az egyéni számok előtt. A társak leveszik a vállamról a terhet. Persze, van rajtam is felelősség, tisztában vagyok azzal is, milyen remek korcsolyázókkal vagyok egy csapatban, mégis igaz, amit mondtam, hiszen támogatnak, jó fejek, és akkor sincs »balhé«, ha elszúrok valamit” – jegyezte meg az FTC 19 éves tehetsége.

Míg ászaink a faluban egyéni átmozgató edzésen vettek részt, Nógrádi Bencéék pedig a jégen gyakoroltak, megérkezett Pekingbe Varnyú Alex is, akinek a repülőtéren vett PCR-tesztje negatív lett, így már nem kell a szobájában tartózkodnia.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek