KOVÁCS ERIKA
2022.07.13 09:27 Frissítve: 2022.07.13 09:59

Rp. gyorskorcsolya: „Sajnálom, hogy így alakult” – Bánhidi Ákos Lina távozásáról

Kedden a Magyar Országos Korcsolyázószövetség közleményben tudatta, hogy tíz év után búcsúzik a magyar short track válogatottól Csang Csing Lina vezetőedző – a változás kapcsán Bánhidi Ákost kérdeztük, aki immár a csapat szakmai vezetőjeként dolgozik tovább.

 

Bánhidi Ákos nagyon sajnálja Lina távozását (Fotó: Tumbász Hédi)

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult, a falig elmentem azért, hogy ne így legyen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bánhidi Ákos. – A Liu testvérek, valamint Lina, Dzse Szu Csun és jómagam igazi egységet alkottunk, innentől a legfontosabb ember hiányzik ebből a csapatból. Hogy a változáshoz hogyan alkalmazkodunk, hogy azt a rendkívül törékeny szimbiózist, amely például oda vezetett, hogy Liu Shaoang a pekingi olimpiai arany után a montreali világbajnokságon mindenkit elvert, hogyan tudjuk fenntartani, még nem tudjuk – a következő időszak kérdése, hogy az új rendszer lábait stabilan lecövekeljük. Ennek része lehet az is, hogy a fiúk, ha akarják, találkozzanak Linával, s ha úgy gondolják jónak, edzenek is vele, mi ebben segítjük őket. Nyilván senkinek sem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy Lina távozása érzékeny érinti Shaolint és Shaoangot, ám szerencsére az én kapcsolatom velük továbbra is jó, magas hőfokon rezeg. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy meg kell találnunk, hogyan folytathatják a srácok ugyanolyan magas szinten, mint eddig – partner vagyok minden megoldásban. Velük, mellettük vagyok.”

A szövetség keddi közlemény arról is tájékoztat, hogy a női csapatot innentől a brit Nicholas Gooch irányítja – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a női és férfi sor külön szakmai vezetés alá került (utóbbiaknál Bánhidi és Dzse Szu Csun az edző), ám a piramis csúcsán Bánhidi Ákos áll.

2022.08.08 21:25:24

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Shaolin és Shaoang a legjobb akar lenni.

 

2022.07.15 00:48:46

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az MOKSZ elnöke szerint nem volt olyan opció, hogy a sikeredző Magyarországon maradjon.

2022.07.13 23:20:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A sportszeretők megérdemelnék a tájékoztatást…

2022.07.10 19:44:28

Téli sportok B. D. K.

A 23 éves sportolónő a felnőtteknél igazán nagy karriert már nem tudott befutni.

2022.05.24 14:42:00

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Szende Andor tizenkét évig tartotta a helyből magasugrás rekordját, kiváló rugói jól kamatoztak a jégen.