Alpesisí-vk: Shiffrin kiesett műlesiklásban, Vlhová már a nyakán

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 15:28
A svájci Adelbodenben férfi, a szlovéniai Kranjska Gorában női műlesikló futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. Előbbieknél az osztrák Johannes Strolz, utóbbiaknál pedig a szlovák Petra Vlhová előzte meg.

A férfiaknál kettős osztrák siker született: a szombati óriás-műlesiklásban ezüstérmes Manuel Feller most is második lett, de most nem az összetett világkupában vezető Marco Odermatt, hanem saját honfitársa, Johannes Strolz előzte meg.

Utóbbi, ahhoz képest, hogy 2013-ban debütált a világkupában, nemcsak pályafutása első sikerét szerezte, de eddig egy 10. helyezés volt a legjobbja, a versenyek zömében ugyanis nem sikerült célba érnie, most, 29 évesen viszont kijött neki a lépés. Az első futamot csak a hetedik helyen zárta, de hátránya mindössze 17 századmásodperc volt Fellerrel szemben, amit aztán éppen ugyanennyi előnyre váltott.

A nőknél is izgalmas volt a verseny, hiszen az első futam után még a svájci Wendy Holdener vezetett Vlhová és az összetett világkupában vezető amerikai Mikaela Shiffrin előtt. Utóbbi azonban nem tudott végigmenni a pályán, Vlhová viszont a második futam legjobb idejét érte el, amivel még Holdener sem bírt, így meg kellett elégednie a második hellyel.

Köszönhetően Vlhová sikerének és Shiffrin kiesésének, megint szorossá vált az összetett világkupa, hiszen a szlovák hölgy 55 pontra zárkózott fel az amerikai mögé.

 

ALPESISÍ-VK, ADELBODEN (OLASZORSZÁG)
Férfi műlesiklás
1. Johannes Strolz (osztrák) 1:50.05 perc
2. Manuel Feller (osztrák) +0.17 mp
3. Linus Strasser (német) +0.29
Az összetett vk állása:
1. Marco Odermatt (svájci) 845 pont
2. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 469
3. Matthias Mayer (osztrák) 447

KRANJSKA GORA (SZLOVÉNIA)
Női műlesiklás
1. Petra Vlhová (szlovák) 1:44.29 perc
2. Wendy Holdener (svájci) +0.23 mp
3. Anna Swenn Larsson (svéd) +1.06
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 886 pont
2. Petra Vlhová (szlovák) 831
3. Sofia Goggia (olasz) 657

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik