Alpesisí-vk: Hirscher világcsúccsal állt az élre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.17. 13:35
A férfiaknál az olaszországi Val Gardenában óriás-műlesikló, a nőknél a franciaországi Val d'Isére-ben szuper-G futammal folytatódott az alpesisí vk-idény. Előbbieknél a győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg, míg utóbbiaknál az osztrák Anna Veith ünnepelhetett.

Az osztrák hölgy Veith ezen a néven először nyert versenyt, viszont Anna Fenningerként volt ő már olimpiai és világbajnok is, de férjhezmenetele után már ezen a néven láthatjuk. Ezúttal nagyjából fél másodpercet vert a második liechtensteini Tina Weiratherre és a harmadik olasz Sofia Goggiára. A krónikához az is hozzátartozik, hogy a szombati győztes amerikai Lindsey Vonn ezúttal nem állt rajthoz, míg Miklós Edit sajnos ezúttal sem ért célba.

A férfiak versenyében Hirscher nyerte az első futamot, 17 századmásodperccel megelőzve legfőbb riválisát, a norvég Henrik Kristoffersent. A harmadik szlovén Zan Kranjecnek már három tizedmásodperces hátrányban volt, de az első nyolc egy másodpercen belülről várta a folytatást. Azonban az éllovasok nem hibáztak, sőt, Hirscher a második futamban is a legjobb időt teljesítette, így a sorrend nem változott. Az osztrák versenyző sorozatban ötödször nyerte meg az olaszországi versenyt, ami egyfajta világcsúcs is, és átvette a vezetést az összetett világkupában, igaz csak több győzelmének köszönhetően.

ALPESISÍ-VK
VAL GARDENA (OLASZORSZÁG)

Férfi óriás-műlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) 2.25:42
2. Henrik Kristoffersen (norvég) +1.70
3. Zan Kranjec (szlovén) +1.82
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 374 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 374
3. Henrik Kristoffersen (norvég) 365

VAL D'ISÉRE (FRANCIAORSZÁG)
Női szuper-G
1. Anna Veith (osztrák) 1:05.77
2. Tina Weirather (liechtensteini) +0.48
3. Sofia Goggia (olasz) +0.51
Miklós Edit (magyar) kiesett
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 521 pont
2. Viktoria Rebensburg (német) 412
3. Tina Weirather (liechtensteini) 374

74. Miklós Edit (magyar) 18


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik