Alpesisí-vb: dupla hazai öröm női kombinációban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 13:47
Pénteken a svájci St. Moritzban a női kombinációval folytatódott az alpesisí-világbajnokság. A győzelmet a svájci Wendy Holdener szerezte meg honfitársnője, Michelle Gisin és az osztrák Michaela Kirchgasser előtt.

A lesiklásban az olasz Sofia Goggia volt a leggyorsabb, 12 századmásodperccel előzte meg a szlovén Ilka Stuhecet és 43-mal a svájci Lara Gutot, aki azonban a második futamban már nem állt rajthoz.

A svájci kiválóság a műlesiklást megelőző bemelegítéskor bukott, helikopterrel kórházba szállították – térdsérülése súlyosságáról egyelőre nincs információ.

Jól szerepeltek a műlesiklók is, az osztrák Michaela Kirchgasser például a 11. helyről várta a folytatást, a svájci Wendy Holdener pedig a hetedikről. Mind a ketten vezettek is, amikor célba értek, s ők álltak az élen akkor is, amikor már csak hárman voltak hátra.

Utóbbiak közül Michelle Gisinnek sikerült beérnie kettőjük közé, s mindössze öt századmásodperccel maradt el az éllovastól. Stuhec viszont a második kapu után kiesett, és Goggia sem jutott sokkal messzebb, így a két svájci örülhetett.

Alpesisí-vb, St. Moritz (Svájc)
NŐI KOMBINÁCIÓ
1. Wendy Holdener (Svájc) 1:58.88 perc
2. Michelle Gisin (Svájc) +0.05 mp
3. Michaela Kirchgasser (Ausztria) +0.38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik