Hódeszka: Kozuback slopestyle-ban egyéni legjobbjával hetedik Svájcban

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 17:30
Kozuback Kamilla (Fotó: Árvai Károly, archív)
A 2022-es pekingi olimpikon, Kozuback Kamilla egyéni legjobbjával a hetedik helyen végzett slopestyle-ban a svájci Silvaplanán rendezett hódeszka-világkupaversenyen.

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a hódeszkások között első magyar olimpiai induló pályafutása során először jutott vk-viadalon döntőbe, ahol végül a hetedik lett. A St. Moritztól néhány kilométerre fekvő síterepen zárult a vk-szezon.

A 19 éves Kozuback és társai jó látási viszonyok között, de erős szélben versenyeztek. A magyar hódeszkás az első körben egy biztonsági menetet mutatott be, amelynek legfontosabb trükk-kombinációja egy „backside 540” fokos után „cab double underflip” volt. Utóbbi egyfajta dupla hátraszaltó, Kozuback már nagyon régen magabiztosan használja a meneteiben. Erre a körére 53,10 pontot kapott, amellyel az első sorozat végén a negyedik helyről várta a folytatást.
    
A második sorozatban aztán emelte a tétet, a kombináció első ugrását 540-ről 900-ra növelte (másfél helyett két és fél fordulat), majd ezután jött a cab double underflip, ami viszont nagyobbra sikerült, és a minimális túlforgás miatt nem sikerült a landolása. Így nem tudott már javítani az első körben elért pontszámán, a szabályok szerint a két menet közül a magasabb pontszám alapján rangsorolják a versenyzőket. Kozuback így végül a hetedik helyet szerezte meg, ami világkupában élete legjobb eredménye.
    
Kozuback Kamilla remek szezont zárt: a svájci Churban rendezett idénynyitó big air-világkupán 12., majd az amerikai Copper Mountainon rendezett big air-vk-n 10. lett, míg később megnyert egy Premium Európa-kupát a svájci Laaxban. Tavalyi sérülése után kiegyensúlyozott idényt tudhatott le mind big air, mind pedig slopestyle versenyszámban.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik