Szánkó: Oroszország a nemzetközi szövetség tagja maradhatott

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2022.04.09. 14:28
Oroszország megőrizte tagságát a Nemzetközi Szánkószövetségben (FIL), amelyből az ország ukrajnai háborúja miatt akarták sokan kizárni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság erre vonatkozó ajánlása alapján.

A FIL pénteki rendkívüli kongresszusán az eltávolításhoz kétharmados többség kellett volna, de csak kevesebb mint a küldöttek fele kívánta a FIL keretein kívül látni az orosz szánkósokat és szövetségüket. A voksolás előtt a FIL választott bírósága hatályon kívül helyezte a nemzetközi szövetség vezetésének határozatát, s helyt adott a moszkvai fellebbezésnek, amelyet Oroszország – húsz nappal a szankció kiszabása után – a felfüggesztése miatt nyújtott be a független szakértőkből álló jogi testületnek.

Az Orosz Szánkós Föderáció megtartotta tagságát a nemzetközi szövetségben. Nem volt elég szavazat a kizáráshoz, s minden jogosultságunkat megtartottuk, sportolóink nemzetközi versenyeken indulhatnak, Oroszország pedig nemzetközi viadalokat rendezhet” – nyilatkozta a TASZSZ-nak Natalija Gart, az orosz szövetség elnöke, akit amúgy kizártak a FIL végrehajtó bizottságának tagjai közül. Ez ellen is keresetet indítanak a FIL illetékes testületénél – jelentette be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik