Téli olimpia: egy másodpercig volt a nyakában az ezüstérem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 13:36
null
A kanadai jégkorongozó, Jocelyne Larocque bocsánatot kért a sportszerűtlenségért
Nagy vihart kavart a kanadai jégkorongozó, Jocelyne Larocque tette, a világ- és olimpiai bajnok védő az Egyesült Államok ellen elbukott finálé miatti csalódottságban a nyakába akasztott érmet azonnal levette, és úgy állt a dobogón.

 

 

Kanada egy drámai szétlövés során kapott ki az Egyesült Államoktól, amely ezt megelőzően 1998-ban szerzett olimpiai aranyérmet, azóta sorozatban négyszer az észak-amerikai rivális végzett az élen.

A Szocsiban aranyat, ezúttal ezüstöt nyert 29 éves Larocque az eset utáni felháborodottság miatt kénytelen volt bocsánatot kérni. „A legszívesebben visszacsinálnék mindent, a cselekedetem nem volt összhangban a csapatunk, a családom és a magam értékével. Nagyon sajnálom” – mondta Larocque, aki bocsánatkérését a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Jégkorongszövetség, a helyi olimpiai szervezőbizottság, a Kanadai Olimpiai Bizottság és a kanadai női válogatott játékosai és szurkolói felé is tolmácsolta.

„Büszke vagyok arra, hogy azon kanadaiak közé tartozom, akik érmet nyertek Pjongcsangban” – tette hozzá.

A válogatott részéről a korábbi sikerkapitány Melody Davidson úgy nyilatkozott, beszélt Larocque-kal, aki nem akart tiszteletlen lenni, és felelősséget vállal a hibáért. „Egy olimpián mindig komoly érzelmek dúlnak, főleg, ha döntőről van szó. De mindenkor elvárjuk, hogy csapatunk tagjai profiként viselkedjenek és sportszerűen járjanak el. Gratulálok az Egyesült Államoknak a győzelemhez” – mondta.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik