Alpesi sí: elképesztő összegbe került Miklós Edit gyógyulása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.30. 14:13
Januári súlyos térdsérülése után Miklós Edit csodával határos módon decemberben már ismét rajthoz állna versenyen. Mint azt a Blikk megtudta, a gyors gyógyulásnak azonban megvolt az ára – több mint 15 millió forint.

Miklós Edit még január közepén szenvedett ijesztő balesetet a világkupa Altenmarkt-Zauchensee-i állomásán, ahol egy bukásban mindkét térde súlyosan roncsolódott. Egy osztrák térdspecialista, Christian Schenk még aznap megműtötte, és szerencsére nemcsak az operáció, hanem az azt követő rehabilitáció is kitűnően sikerült. Miklós Edit fáradhatatlanul dolgozott az azóta eltelt időszakban, melynek eredménye, hogy alig hét hónappal szörnyű sérülése után már augusztusban újra síelhetett.Miklós Edit még január közepén szenvedett ijesztő balesetet a világkupa Altenmarkt-Zauchensee-i állomásán, ahol egy bukásban mindkét térde súlyosan roncsolódott. Egy osztrák térdspecialista, Christian Schenk még aznap megműtötte, és szerencsére nemcsak az operáció, hanem az azt követő rehabilitáció is kitűnően sikerült. Miklós Edit fáradhatatlanul dolgozott az azóta eltelt időszakban, melynek eredménye, hogy alig hét hónappal szörnyű sérülése után már augusztusban újra síelhetett.

„Fantasztikus érzés, hogy hét hónappal a baleset után itt tartok. Bevallom, meglepődtem, mert egyáltalán nem féltem a térdeimet síelés közben. Szerencsére fájdalmat sem érzek. Az emberek tátott szájjal néztek rám a pályán” – mondta el Miklós Edit a Blikknek.

„Az orvosom meglepődött, milyen gyorsan gyógyulok. Ő azt mondta, engem inkább visszafogni kell, nehogy túlterheljem magam. Először 185 centiméteres óriásműlesikló-lécekkel kezdtem, mert ezekkel könnyebb és lassabb a kanyarodás. Ám mostanra 213 centis Super G- és lesiklólécekkel csúszom, ezekkel nehezebb kanyarodni, de gyorsabbak, és már nem kell annyira vigyáznom.”

S hogy mennyibe került egészen pontosan a gyors felépülés?

Mint a portál összegzi, a mentőhelikopteres szállítás 4.6 millió, a műtét pedig 6.1 millió forint volt. A kórházi költségért mintegy 431 ezer forintot fizettek, míg a hazaszállítás 460 ezer forintba került. Az orvosi ellenőrzések és kontrollok 2.76 millióba kerültek, emellett a síeléshez speciális térdvédő kellett, amely 767 ezer forint volt.

Összesen tehát valamivel több mint 15 millió forintba került Miklós Edit nem mindennapi gyógyulása.

„Októberben folytatódik Svájcban a felkészülés, egy hónap múlva pedig megyek hozzá egy újabb kontrollra. Az a cél, hogy az olimpiára csúcsformában legyek.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik