Alpesi sí: mentőhelikopter vitte kórházba Miklós Editet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.15. 11:19
A vasárnap délelőttre halasztott lesiklóedzésen megsérült Miklós Edit az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseében. A bukás után sokkos állapotba kerülő versenyzőt mentőhelikopterrel vitték el a hegyről. Az első feltételezések szerint súlyos térdsérülést szenvedett: a kifordult testrészt az orvosok illesztették helyre. A Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó tudósítójának, Zsoldos Barnának megerősítették, hogy kifordult Miklós Edit térde.

A pálya felső szakaszán egy felületi egyenetlenség miatt szétcsúsztak Miklós Edit lécei, elesett, az egyik léc azonban nem oldott le.

A sérülésének pontos súlyossága egyelőre nem ismert, egy közeli kórházba vitték kivizsgálásra. Mentőhelikopterrel a pályától kb. húsz percet vett igénybe az út.

Miklós Edit azt követően, hogy lehozták a hegyről, óriási fájdalmakra panaszkodott, amikor megmozdították a térdét.

A Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó tudósítójának, Zsoldos Barnának megerősítették, hogy kifordult Miklós Edit térde, amelyet az orvosok illesztettek helyre. Most a szalagokat és az artériát vizsgálják, pontos diagnózis később várható.

Miklós Edit térdében az első feltételezések szerint súlyosan megsérültek a szalagok. Abban az esetben, ha műteni kell, akkor a kiválóságot egy Innsbruck mellett fekvő magánklinikára szállítják, ahol az az orvos dolgozik, aki korábban is operálta már a térdét.

A síelő közérzete viszont javult, hangulata a körülményekhez képest jó. A bukás után viszont percekig nem kapott levegőt, sokkos állapotba került, de mire a helikopter levitte a hegyről, már jobban volt.

A kórházból már egy képet is posztolt a Facebook-oldalára.

„Megvagyok, majd még jelentkezem!”


Miklós Edit szombati Facebook-bejegyzésében még bizakodó volt az időjárást és a vasárnapi versenyt illetően is.

MIKLÓS EDIT ELŐTT EGY OLASZ VERSENYZŐ MÁR BUKOTT – ŐT IS MENTŐHELIKOPTER SZÁLLÍTOTTA EL
Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett az ausztriai programot, de vasárnapra derült idő fogadta a versenyzőket, így a terveknek megfelelően 9.30-kor elkezdődött a hivatalos tréning. Hármas rajtszámmal Nadia Fanchini hasonló körülmények között bukott, neki is szétcsúsztak a lábai egy kanyarban, de a pályának már egy lejjebb fekvő részén. Az olasz versenyzőért, akit a pályát szegélyező oldalháló fogott meg, szintén mentőhelikopter jött. Ekkor kellett először félbeszakítani az edzést, másodszor pedig Miklós Edit bukását követően. A két szerencsétlenül járt síző nem indul a 12.15-re kiírt vk-futamon.
Az altenmarkt-zauchenseéi versenyt nagy érdeklődés övezi, mert két hónappal kartörését követően itt tér vissza a leggyorsabb szám olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn. Első hivatalos csúszásán, az edzésen a 38. időt érte el. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik