Alpesisí-vb: Ligety parádés második futammal nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 23:25
null
Ted Ligety így örült történelmi tettének (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államokbeli Beaver Creekben folytatódott az alpesisí-világbajnokság. Pénteken a férfiak óriás-műlesiklását rendezték meg, amelyben az amerikai Ted Ligety győzött az osztrák Marcel Hirscher és a francia Alexis Pinturault előtt. A magyar Farkas Norbert a 61. lett az első futamban.

 

 

Az első futamot a már az alpesi összetettben és csapatban is aranyérmet szerző Hirscher nyerte meg, de mindössze 18 századmásodperccel volt gyorsabb az olasz Roberto Naninál, 23-mal a német Felix Neureuthernél és Pinturault-nál, és 24-gyel pedig Ligetynél. Gyakorlatilag ötük közül bárki győzhetett a második futamban.

Amikor Ligety a második futamban sorra került, akkor a svéd Matts Olsson állt az élen, azonban magasan a legjobb második futamot produkálta, s több mint egy másodperccel jobbat produkált, mint az addigi éllovas. Pinturault is 88 századmásodperccel volt lassabb nála, míg Neureuther 1.10-zel. Nani pedig egészen az ötödik helyig csúszott vissza.

Már csak Hirscher volt hátra, aki 24 századmásodperces előnyből indult, aki rárontott a pályára, s az elején növelni tudta előnyét, de a pálya közepétől folyamatosan csökkent az előny, s bár a harmadik mérőpontnál is előnyben volt, végül 45 századdal ő is kikapott. Az amerikai így harmadik vb-elsőségét ünnepelhette ebben a szakágban.

A kilencvenkilenc induló között ott volt a magyar Farkas Norbert is, aki a 61. helyen zárta az első futamot, így éppen nem került be a másodikba.

Alpesisí-vb, Beaver Creek (Egyesült Államok)
FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Ted Ligety (Egyesült Államok) 2:34.16 perc
2. Marcel Hirscher (Ausztria) +0.45 mp
3. Alexis Pinturault (Franciaország) +0.88
4. Felix Neureuther (Németország) +1.10
5. Matts Olsson (Svédország) +1.23
6. Roberto Nani (Olaszország) +1.41
...
61. Farkas Norbert (Magyarország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik