Téli universiade: Berecz Anna viszi a zászlót a megnyitón

Vágólapra másolva!
2013.12.11. 09:27
Folyamatosan érkeznek a magyar versenyzők a holnap kezdődő téli universiadéra Olaszországba. Már a helyszínen tartózkodik Berecz Anna síelő, a mai napon pedig a gyorskorcsolyázók, valamint a jégtáncosok foglalják el a szállásukat. A csapatvezetés egyöntetű döntése alapján a szerda esti megnyitóünnepségen Berecz Anna lesz a magyar zászlóvivő.

„Nagyon örülök, hogy engem javasoltak a magyar csapat zászlóvivőjének. Megtiszteltetés számomra, még soha nem volt ilyenben részem. Ez nemcsak az én személyes elismerésem, hanem a magyar sísporté is” – nyilatkozta a versenyző.

Berecz vasárnap ért haza Alaszkából, ahol harmadéves egyetemista a University of Alaska Anchorage-en. Néhány órás pihenő után hétfő hajnalban indult tovább Trentóba a szövetségi kapitánnyal, Kovács Barnával.

„Anna négy számban indul az universiadén. Bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárnia a szereplését és összetettben is említésre méltó helyen végeznie. Kedden volt az első edzése, ami a gyakorlatban a helyszínnel való ismerkedést jelentette. Anna jól ismeri ezt a pályát, sokszor versenyzett már rajta, így nem most, a hosszú utazás után kellett betanulnia. Az első versenye csütörtökön lesz. Anna mellett indul még freestyle síben Csanaky Péter is, ő először jövő héten áll rajthoz” – adott tájékoztatást Kovács Barna.

Az universiade megnyitóünnepsége szerda este hatkor kezdődik Trento főterén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik