Újabb érvénytelen győzelem: Lazio-Spurs 0-0

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.11.24. 19:11
Még mondja valaki, hogy a szerencse elhanyagolható szerepet játszik a fociban. Két Lazio elleni meccsen négy gólunkat érvénytelenítették, amely...

Még mondja valaki, hogy a szerencse elhanyagolható szerepet játszik a fociban. Két Lazio elleni meccsen négy gólunkat érvénytelenítették, amely négy közül legalább kettő teljességgel szabályos volt, egy pedig fiftififti. Legalább most sokkal jobban játszott a Lazio, tehát kissé kevésbé idegesítő a dolog. A meccs legfontosabb hozománya, hogy Lloris minden esetleges kétkedő számára bizonyította, hogy nemcsak amerikai legendánknál jobb kapus, hanem kábé minden kollégájánál. A Lloris-show miatt még azt is könnyebb elfogadni, hogy lesz tétje az utolsó csoportmeccsünknek is. Természetesen sajnos nem csak a futballról szólt a csütörtök, hiszen negyven szociopata gyengeelméjű római vandál úgy döntött, hogy tíz békésen iszogató Tottenham szurkolón éli ki az agysorvadás gyakori következményeként fellépő anti-szemita frusztrációját. Ezért az akcióért nem hibáztatnám sem a Laziót, nem a Romát, attól függetlenül, hogy valszeg mindkét csapat szurkolótábora delegált pár trollt a bandába. A stadionon belüli gyomorforgató énekek és náci karlengetés miatt azonban terheli felelősség a vendéglátó klubot, és AVB joggal hívta fel az UEFA figyelmét arra, hogy bizony elkélne némi büntetés.Még mondja valaki, hogy a szerencse elhanyagolható szerepet játszik a fociban. Két Lazio elleni meccsen négy gólunkat érvénytelenítették, amely négy közül legalább kettő teljességgel szabályos volt, egy pedig fiftififti. Legalább most sokkal jobban játszott a Lazio, tehát kissé kevésbé idegesítő a dolog. A meccs legfontosabb hozománya, hogy Lloris minden esetleges kétkedő számára bizonyította, hogy nemcsak amerikai legendánknál jobb kapus, hanem kábé minden kollégájánál. A Lloris-show miatt még azt is könnyebb elfogadni, hogy lesz tétje az utolsó csoportmeccsünknek is. Természetesen sajnos nem csak a futballról szólt a csütörtök, hiszen negyven szociopata gyengeelméjű római vandál úgy döntött, hogy tíz békésen iszogató Tottenham szurkolón éli ki az agysorvadás gyakori következményeként fellépő anti-szemita frusztrációját. Ezért az akcióért nem hibáztatnám sem a Laziót, nem a Romát, attól függetlenül, hogy valszeg mindkét csapat szurkolótábora delegált pár trollt a bandába. A stadionon belüli gyomorforgató énekek és náci karlengetés miatt azonban terheli felelősség a vendéglátó klubot, és AVB joggal hívta fel az UEFA figyelmét arra, hogy bizony elkélne némi büntetés.

NEM FOCI

Még egyszer, hogy ne essen félreértés: a késeléses támadásért nem hibáztathatjuk egyik "értintett" római klubot sem - hiszen valójában nem érintettek. De azért azon gondolkodjunk el, hogy mekkora felháborodás lenne Nyugat-Európa szerte, ha ez a támadás Belgrádban, vagy teszemazt Budapesten történt volna. És 2001 óta ez már az ötödik(!) olyan eset volt, hogy angol szurkolókat ért súlyos támadás Rómában. A Balkánt sértené, ha az olasz fővárosban már-már szokásos állapotokat balkáninak neveznénk. Vegyük csak sorra:

2001: Liverpool szurkolókat késeltek meg.

2006: Middlesborough szurkolókat késeltek meg.

2007: Man Utd szurkolókat késeltek meg két különböző helyszínen.

2009: újabb, Man Utd szurkolókat ért támadás.

2012: Tottenham szurkolókat késeltek meg.

Hát azért basszák már meg a kedves talján polgártársak! Elvileg egy EU-s fővárosról beszélünk, nem egy mexikói határvárosról! Mennyire égne a pofánk ha egy ilyen támadássorozat Budapesten esne meg?!

És akkor még ott vannak a "Juden Tottenham!"-et üvöltő, karlengető idióták a stadionon belül. No, értük már felel a vendéglátó. Kezdeni kell valamit ezzel a jelenséggel, mert nem csak a futball stadionokon kívül nincs helye, hanem azokon belül sem.

A "Free Palestine" transzparensek megintcsak nem sporteseményekre valóak. Egy Kirjat Smona elleni meccsen sem lenne semmi keresnivalójuk. Mindegy, hogy "Free Tibet" vagy "Free Catalunya" - nem oda való, semmi közük a sporthoz. Nem az a helyzet mint a Habsburgok, Kádár vagy Franco alatt: a mai Európában létezik véleménynyilvánítási szabadság, lehet szimpátia- vagy éppen ellentüntetést tartani az izraeli/kínai/spanyol/orosz/koszovói nagykövetségek előtt. Mellesleg a csütörtöki meccsen a transzparenst tartó idiótákat nyilván nem őszinte humanitárius felindultság motiválta, hanem az, hogy végre itt egy zsidózható csapat. Ha tehetnék minden arabot deportáltatnának Itáliából, az észak-afrikai muszlimokkal, meg a kelet-európaiakkal egyetemben. A palesztin kérdés pedig (hasonlóan Tibethez, Csecsenföldhöz, Abháziához, Katalóniához stb.) igencsak komplikált, és kétlem, hogy a futball szurkolók karlengetős alcsoportjában tobzódnának azok a megfelelően informált egyének akik akár két értelmes tőmondatot meg tudnának fogalmazni az ügyben.

De hagyjuk ezt, én is hibát követek el, hogy egyáltalán reagálok a provokációra.

FOCI

Lloris óriási igazolás volt, most látszik csak igazán. Már most félek, hogy a Real-Barca-Shitty-Chelsky-PSG ötösfogat egy-két éven belül bejelentkezik majd érte. Remélhetőleg olyan helyzetben leszünk, hogy magabiztosan elküldhetjük őket a búsba. Volt vagy négy-öt elképesztő mentése csütörtökön. Kozákot háromszor is hülyére vette (egyszer meg magából csinált idiótát a cseh), de engem leginkább a Ledesma elképesztő módon kacsázó lövése utáni nyújtózás, a Zrínyi Miklóst idéző, tökéletesen időzített kirohanás és a Ciani lefújás előtti bombafejesénél bemutatott reflexvédés győzött meg, hogy generációjának legsokoldalúbb, legtehetségesebb kapusát igazoltuk le az átigazolási időszak utolsó napján.

Ledesma lövésénél alighanem kilukadt a labda, mert máshogy nehéz magyarázni ezt a röppályát!

Emberfeletti reflexek.

A többiek kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtottak. A védelmünket nem lehet dicsérni, hiszen Lloris volt messze a meccs embere, és ez részben az ő saruk. A középpályánk csak az első félidő elején mutatott említésre méltót - Carroll egyetlen nagyon klassz megmozdulása és Bale higgadt befejezése mondjuk megnyerhette volna nekünk a meccset, ha nem lenne lefektetve a FIFA szabálykönyvében, hogy a Spurs-nek ötször kell a Lazio kapujába találnia, ahhoz, hogy kijöjjön belőle egy érvényes gól. A meccs hátralévő 85 percében Carroll szerintem szokás szerint teljesen súlytalan volt, és szinte az összes elkövetkezendő indítását lefülelték a római védők. Az Arse elleni cameo-ja alkalmával először láttam benne fantáziát, de szerintem nem feltétlenül ígéretesebb kreatív középpályás, mint amilyen ígéretes Livermore a védekező középpályás posztján. A mi kutyánk kölke, tehát kívánom neki a legjobbakat, de jelenleg pesszimista vagyok vele kapcsolatban.

Persze a fiatal Carroll egyáltalán nem múlta alul Dempsey-t vagy Sigurdssont, akik számára nehéz elképzelni, hogy mi hozhatja majd meg a futóhomokból való menekülést. Nagyon ötlettelenül és sután játszanak, pedig az akarással és a szenvedéllyel nem lenne baj. Nem lehetett előre látni, hogy mindketten ennyire halványan kezdik tottenham-es pályafutásukat. Utólag könnyű okosnak lenni, de a szurkolók már előre is tudták, hogy butaság volt megválni Rafától. Most már nem tehetünk mást mint reménykedünk a két új srác sokkoló formajavulásában.

Adebayor részben a kiszolgálás közel totális hiánya miatt volt hatástalan. De a meccs utolsó negyedében bedobott Defoe-Lennon duó sem tudott életet lehelni a támadójátékunkba, sőt ha lehet még inkább a fejünkre nőtt a Lazio. Pedig gondolom nem voltam egyedül azzal, hogy örültem AVB cseréjének.

A West Ham-meccs beharangozója holnap reggelre meglesz - azért érzem kötelességemnek, hogy szóljak, mert ez a mostani poszt majd' két napot késett...

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik