Levágott ujjak miatt dúl francia belháború az Arsenalnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 11:16
null
Hol vannak az ujjaid, Mathieu? (Fotó: Action Images)
Az Arsenal kedden 2–0-ra legyőzte a Marseille-t a Bajnokok Ligájában, a lefújást követően mégis a londoniak két franciája, Arsene Wenger és Mathieu Flamini volt idegesebb a kelleténél. Vitájuk oka az „ágyús” hagyományokat nem tisztelő középpályás rövid időn belül elkövetett második kihágása volt.

 

Az Arsenal öltözőjében létezik egy hagyomány, mely szerint a mérkőzéseken a csapat összes játékosa egységes mezt visel a pályán. Rövid vagy hosszú ujjút. Erről a csapatkapitány dönt a meccs napján. Flamini ezzel a döntéssel ment szembe kedden a Marseille legyőzésének estéjén, mikor a kezdés előtt egy ollóval levágta a hosszú ujjú mez számára szükségtelen részeit. Az eredmény a fenti csapatképen látható.

Flamini három héttel ezelőtt a Manchester United elleni, 1–0-ra elvesztett bajnokin is elkövette ugyanezt, akkor Vic Ackers szertárossal keveredett heves vitába, mostanra pedig Wengernek lett elege az önjelölt francia szabóból.

„Meg voltam lepve, nem szeretem az ilyet. De nem is fogja többet megtenni, ez a klub hagyományaihoz tartozik” – nyilatkozta Wenger. Ezzel szemben Flamini úgy érzi, joga van olyan mezben játszani, amit kényelmesnek érez. „Tíz éve futballozom a legmagasabb szinten, szeretek rövid ujjú mezt viselni. Pont.”

A Marseille megtörve, de Flamini mikor lesz betörve? (Fotó: Action Images)
A Marseille megtörve, de Flamini mikor lesz betörve? (Fotó: Action Images)
Flamini a Manchester United ellen is átszabta a mezét (Fotó: Action Images)
Flamini a Manchester United ellen is átszabta a mezét (Fotó: Action Images)

A 29 éves francia középpályásnak azért azt nem ártana átgondolnia, ki hozta vissza az Arsenalhoz és adott újra esélyt neki, miután kegyvesztetté vált a Milannál. Igen, Wenger. Nem biztos, hogy cserébe olyan rendkívüli áldozat lenne felvenni hetente kétszer egy hosszú ujjú mezt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik