A Real egy vagyont fizet Bale-nek, mert nem lesz ott a foci-vb-n

Vágólapra másolva!
2014.04.05. 12:16
null
Gareth Bale védjegyével, a szívecskés gólörömmel (Fotó: Action Images)
Gareth Bale a Real Madrid kezdőcsapatából egyedüli játékosként nem lesz ott hazája képviseletében a nyári labdarúgó-világbajnokságon, de klubja próbál könnyíteni a walesi válogatott támadó hiányérzetén: a szezon végeztével repülőre ültetik, elküldik Ázsia dél-keleti részére, és vastagon meg is fizetik érte.

A 24 esztendős Bale 13 millió eurós éves fizetését a vb ideje alatt egy könnyed 3 milliós összeggel egészítik ki Florentino Pérezék, cserébe mindösszesen Indonéziában és Szingapúrban kell utazgatnia egy hetet és a királyi klubot képviselni, népszerűsíteni.

A tervek szerint labdarúgó-akadémiákat, edzőközpontokat látogat, jótékonysági rendezvényen és futballfesztiválon vesz majd részt a szezonban 35 tétmérkőzésen 17 gólt szerző és 18 gólpasszt kiosztó szélső. Ezért forintban mérve csaknem 1 milliárddal lesz gazdagabb, órabére pedig meghaladja az ötmillió forintnak megfelelő összeget.

„Bale világklasszis játékos, aki a nyáron megengedheti magának, hogy ellátogasson hozzánk. Reményeink szerint motiválni fogja majd a fiatal indonéziai labdarúgókat, ez a fő célunk” – mondta Edwin Sutiono, a Madrid játékosának utazását szponzoráló Dua Kelinci cég igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik