Bűnhődik a bukott pókeres: 99 betűből álló névvel kell élnie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 10:22
null
Remélhetőleg a szerelemben majd visszakapja (thetimes.co.uk)<br />
Egy új-zélandi férfi elveszített egy részegen kötött pókerfogadást, ami az esetek többségében nem szokott jól elsülni. Most sem kellett csalódnunk, a férfi születésekor anyakönyveztetett neve helyett barátaitól kapott egy újat, méghozzá a „Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnovát”. Szép, nem?

 

Az új név 16 szóból és 99 betűből áll, vélhetően a fogadás győztes végén álló (jó) barátok csak azért álltak meg ennyinél, mert az ország törvényei 100 karakterben maximalizálták a hivatalosan bejegyezhető nevek hosszúságát. (Továbbá szám, egyéb írásjelek és sértő szavak sem szerepelhetnek benne.)

A fogadás és a névváltoztatás már ötéves múltra tekint vissza, de most vált igazán valóságossá, amikor a 22 éves dunedini srác új útlevelét meghozta a postás.

Íme, a bizonyíték! (Forrás: telegraph.co.uk)
Íme, a bizonyíték! (Forrás: telegraph.co.uk)

Mr. Frostnovát továbbá felszólították, hogy az összes többi okmányát is köteles lesz megváltoztatni, mert nem különbözhet a név az útlevelében és (példának okáért) a jogosítványában. Ha szeretné, újabb 64 font és a szükséges papírok kitöltése mellett ismételten megváltoztathatja a nevét, de ezt a fogadás (íratlan) szabályai minden bizonnyal nem engednék meg.

A történetről beszámoló New Zealand Herald olyan neveket is közölt, amelyek a közelmúltban nem mentek át a hivatal rostáján. Többek között a Majesty (őfelsége), a King (király), a Princess (hercegnő), a Knight (lovag), a Justice (igazság), az Anal (anál), a V8, a 89, Mafia No Fear (nem félek a maffiától) és a Lucifer nevekről gondolták úgy, hogy nem felelnek meg a névválasztási követelményeknek.

Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnovának „szerencséje” volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik