Pellegrini marad Málagában: egy teret neveznek el róla!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 19:45
null
Manuel Pellegrini már rutinosan fogadhatja az újabb elismerést (Fotó: teinteresa.es)
Csütörtökön a spanyol város apraja-nagyja a chilei edzőt köszönti, akinek munkásságát így ismeri el a város.

Málaga városa hivatalos Twitter-oldalán tudatta a település lakóival, hogy június 6-án közterületet neveznek el Manuel Pellegriniről. A chilei tréner három évig irányította a város futballcsapatát, mely ez idő alatt egy kézlegyintéssel elintézhető kiscsapatból Európa-szerte rettegett ellenféllé vált.

Míg a 2009–2010-es idényt 37 pontot szerezve a 17., utolsó bent maradást érő helyen zárta a csapat, addig a 2010. november 5-én aláíró Pellegrinivel irányítása mellett előbb 46 ponttal 11., majd 2012 tavaszán már 58 pontos klubrekorddal a 4. helyig száguldott. A csapat fennállása során először indulhatott a Bajnokok Ligájában, ahol parádés teljesítménnyel a negyeddöntőig jutottak, csak a későbbi döntős Borussia Dortmunddal szemben estek ki egy drámai mérkőzésen.

Itt hamarosan a Plaza de Pellegrini nyílik (Forrás: maps.google.com)
Itt hamarosan a Plaza de Pellegrini nyílik (Forrás: maps.google.com)

Ez a produkciót hálálja most a meg a város a Manchester Cityhez távozó edzőnek: a Simon Bolivar és a Luis Bunuel sugárutak találkozásánál lévő körforgalmú teret nevezik el róla. Nem sokkal azt követően, hogy megkapta a város egy rangos kitüntetését is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik