Samuel Eto'o képregényben meséli el életét

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 19:13
Az Anzsi Mahacskala jelenlegi, a Real Madrid, az FC Barcelona és az Internazionale korábbi támadójának, Samuel Eto'o-nak kalandos és fordulatokban gazdag első harminc évéről hétrészes képregénysorozat készül, amelyből kiderül, milyen rögös úton és kemény munka árán vált egy douala-i piacon halat áruló kameruni kissrácból a világ egyik legjobban fizetett sportolója.

A francia nyelven megírt képregénysorozat első kötete – ami a csatár első tizenkét évét dolgozza fel – január végén kerül a boltokba Franciaországban.

Samuel Eto'o évi 20 millió eurós fizetésével a legtöbbet kereső labdarúgó a világon, de az orosz Premjer-ligában légióskodó futballista azt szeretné, ha az emberek nem pusztán egy sikeres pénzeszsákot látnának benne.

„Leginkább a fiatalokkal szeretném megosztani életem történetét, hogy ezzel is inspirálhassam őket. Legtöbben csak milliárdosként ismernek, pedig szegénynek születtem. Sikereim mögött kemény munka és sok szenvedés áll, s ezt az utat szeretném megmutatni megrajzolt életrajzomon keresztül" – mesélte Eto'o a hónap végén megjelenő képregény születésének okairól .



Persze nem a kameruni labdarúgó-válogatottal a 2013-as Afikai Nemzetek Kupájáról lemaradt Eto'o az első futballista, akiről képregény készül, korábban már Ronaldinho és Didier Drogba főszereplésével is jelent már meg hasonló alkotás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik