Maradona végre megnevezte utódját!

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2011.05.28. 13:13
null
Végre megtaláltam! (Fotó: Action Images)
Az argentin világbajnok, természetesen Lionel Messiben, a Barcelona támadójában véli megtalálni méltó örökösét. Amondó, ezúttal végre egy olyan játékost emelnek piedesztálra, aki valóban meg is érdemli.

Időről időre felbukkant egy-egy argentin szupertehetség, akit a világ a valaha volt egyik legjobb futballistához, Diego Maradonához hasonlított. Azonban sem Ariel Ortega, sem Aimar, sem Riquelme, sem Tévez, sem pedig Saviola nem váltotta meg a világot, és nem igazolta a jóslatokat.

Messi azonban más tészta lehet: a Barcelona apró klasszisa 23 évesen háromszoros spanyol bajnok és második Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet a Barcelonával, melynek évek óta egyértelmű vezére. Kétszeres aranylabdás, sorra dönti a Barca klubrekordjait – miközben megmaradt egy hétköznapi, szerény srácnak.

Ez már az isteni Dieót sem hagyta hidegen, és a szombat esti BL-döntő előtt olyanra ragadtatta magát, amire nem igen szokta: szembe dicsérte Messit, akit az új Maradonának nevezett!

„Számtalanszor hallottam már az elmúlt években, hogy itt az új Maradona – mondta Diego. – Messi azonban valóban az a futballista, aki méltó a megnevezésre, és az ezzel járó felhajtásra. Páratlan tehetség, akinek meg van a képessége, hogy olyan dolgokat műveljen a labdával, amit mások elképzelni sem tudnak. Ez teszi őt igazán különlegessé. Persze minden nagy játékos tudja úgy játszani a futballt, hogy a nézőknek tátva marad a szájuk. De csak az igazán különlegesek képesek olyan dolgokra, amire azt mondják az emberek „nem, ez nem lehetséges". Messi egy ilyen játékos."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik