Csapatszállító busz alján menekült ki egy 21 éves tunéziai

Vágólapra másolva!
2011.02.14. 10:06
null
A zavargások miatt választotta a kétségbeesett menekülést a 21 éves férfi <br />(Fotó: worldunited-stewart.blogspot.com)
Egy 21 &eacute;ves tun&eacute;ziai fiatalember k&eacute;ts&eacute;gbeesetten akart menek&uuml;lni haz&aacute;j&aacute;b&oacute;l a kialakult zavarg&aacute;sok miatt, &eacute;s az ott edzőt&aacute;boroz&oacute;, a helyzet miatt hamarabb hazaindul&oacute; sv&aacute;jci labdar&uacute;g&oacute;-&eacute;lvonalban szereplő FC Z&uuml;rich csapatbusz&aacute;nak bal h&aacute;ts&oacute; kerek&eacute;n&eacute;l r&ouml;gz&iacute;tett egy f&eacute;mlemezt, majd a k&aacute;belekbe megkapaszkodva t&ouml;bb mint 800 kilom&eacute;tert utazott.

 
A 30 órás hegyekben, autópályákon és még kompon is megtett úton az ismeretlen tunéziai az éjszakát is átvészelte, amikor -15°C-ra csökkent a hőmérséklet.

„Egy 75*60*80 centiméteres kis zugban húzta meg magát. Csoda, hogy nem történt vele semmi. Egy vészfékezés, és halottá vált volna” – mondta a sofőr.

A férfit a takarító személyzet egyik tagja találta meg, amikor a megérkezés után le akarta tisztítani a buszt, majd ezt követően őrizetbe vették.

„Soha nem hallottam még ilyen esetről, pedig már elég sokfélével találkoztam pályafutásom során – kezdte nyilatkozatát a zürichi rendőr Giovanni Marti. – Nem csak azért elképesztő, hogy semmi baja nem lett, mert folyamatosan arra kellett vigyáznia, hogy ki ne essen, hanem mert a kipufogó csöve éppen oda vezette a káros gázokat. A csoda túl enyhe kifejezés…”

Az ügyet a zürichi ügyészség tárgyalja, és valószínűleg hazaküldik a fiatalembert – de legalább repülővel…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik