I. SZ.
2023.09.15 17:01 Frissítve: 2023.09.15 18:42

Spanyolország: folytatják a bojkottot a női válogatott játékosai

Hiába mondott le a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöki tisztségéről Luis Rubiales, illetve hiába távozott a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jorge Vilda, a világbajnok csapat játékosai továbbra is bojkottálják a nemzeti csapatban való szereplést.

Rubiales döntő utáni tettei megviselték a világbajnok spanyol női válogatott játékosait (Fotó: AFP)

A 2023-as női világbajnokság augusztus 20-i döntője utáni eredményhirdetésen Rubiales szájon csókolta a friss világbajnok spanyol válogatott egyik tagját, Jennifer Hermosót, azt megelőzően pedig a spanyol királyné és a 16 éves hercegnő társaságában fogdosta magát a díszpáholyban, illetve más játékosokat is ölelgetett és emelgetett. Az eset közfelháborodást váltott ki, a sportvezetőt a nemzetközi szövetség (FIFA) kilencven napra felfüggesztette, a labdarúgó pedig feljelentette Rubialest, aki ellen a spanyol ügyészség is vádat emelt.

A válogatott éléről menesztették Jorge Vildát, aki lelkesen támogatta Rubialest, amikor az még a szövetség közgyűlésén azt hangoztatta, hogy nem fog lemondani. Vilda utódja korábbi segítője, Montse Tomé lett, de mélyre kell ásnia, hogy összeállítsa az első keretét.

Összesen 81 korábbi és aktív játékos írta alá azt a nyilatkozatot, amely szerint amíg Rubiales az elnök és Vilda a kapitány, nem szerepelnek a válogatottban. Az aláírókból 41 aktív, és köztük van a világbajnokságot megnyerő csapat 23 tagja is.

Most, hogy közelegnek a Svédország és Svájc elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések (egyben olimpiai selejtezők), és keretet kellene hirdetni, a játékosok a szövetségnek címzett levelükben nyomatékosították, hogy folytatják a bojkottot, mert még nem állnak készen a visszatérésre. Alexia Putellas, a Barcelona és a válogatott középpályása garanciát kér arra, hogy a futballban és más sportágakban is fellépnek a hasonló atrocitások ellen.

2023.12.03 20:31:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább nyúlik az Atlético barcelonai nyeretlenségi sorozata, a Barcelona zárkózott az élen állókhoz.

2023.11.11 20:22:54

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Rodrygo csúcsformában játszott, de a mérkőzés és az egész bajnokság egyik legkülönlegesebb gólját Vinícius Júnior szerezte.

2023.11.09 17:14:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Diego Simeonét nem egyszerű győzni akarás jellemezte, illetve jellemzi most is, hanem egy azzal határos, beteges kényszer. Olyan ember, akit a saját tábora imád, a riválisokban viszont zsigeri gyűlöletet ébreszt. A sajátjai szemében elkötelezett, bátor és hős, a riválisokéban túlbuzgó, mocskos és kegyetlen, aki, ha kell, szemet szúr ki, vagy övön aluli ütést visz be, ha a bíró nem figyel oda.

2023.11.06 16:13:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az előző idényben a spanyol élvonal legjobbjának választották, és az őszt is kirobbanó formában kezdte.

2023.11.03 22:06:12

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu