Spanyolország: a FIFA felfüggesztette Luis Rubialest

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 14:54
null
Luis Rubialesnek megtiltották, hogy bármilyen módon felvegye a kapcsolatot Jenni Hermosóval, vagy a játékos környezetével (Fotó: Getty Images)
Hivatalos közleményben tudatta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), hogy kilencven napra felfüggesztette a spanyol szövetség (RFEF) elnökét, Luis Rubialest.

 

A női világbajnokság döntője után nagy port kavart a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökének, Luis Rubialesnek a viselkedése, aki az éremosztás közben megcsókolta a spanyolok egyik játékosát, Jenni Hermosót. Később kiderült, hogy a sportvezető a spanyol női válogatott első vb-címét ünnepelve korábban a spanyol királyné és a 16 éves hercegnő társaságában fogdosta magát a díszpáholyban.

Rubiales tetteit rengetegen kritizálták, ő azonban bejelentette, nem mond le a tisztségéről.

A FIFA vizsgálatot indított az ügyben és a nemzetközi szövetség 90 napra felfüggesztette Rubialest minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől nemzeti és nemzetközi szinten is. A felfüggesztés szombaton lép életbe és ugyan 90 napra szól, de ha az augusztus 24-én indított fegyelmi eljárás nem fejeződik be ennek lejártáig, akkor érvényben marad, amíg azt le nem folytatják.

Emellett a FIFA a közleményében azt is írja, hogy Rubialesnek, valamint az RFEF képviselőinek és alkalmazottainak tilos felvenniük a kapcsolatot Hermosóval, vagy a játékos közeli környezetével. A nemzetközi szövetség a fegyelmi eljárás lefolytatásának végéig nem ad további tájékoztatást az ügyről.

Hermoso pénteken a Twitter-oldalán jelentetett meg egy közleményt, amelyben cáfolja Rubiales azon mondatait, melyek szerint a csókba a játékos beleegyezett.

„Kiszolgáltatottnak éreztem magam, és egy hirtelen felindulásból elkövetett, szexista, helytelen cselekedet áldozatának éreztem magam, anélkül, hogy beleegyezésemet adtam volna” – fogalmazott a világbajnok labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik