Spanyolország: Eto'o felfüggesztett börtönbüntetést kapott adócsalásért

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.06.21. 12:50
null
Samuel Eto'o 2004 és 2009 között erősítette a katalánokat (Fotó: Getty Images)
Egy év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 1.8 millió euró befizetésére kötelezte az illetékes spanyol bíróság Samuel Eto'ó-t, a kameruniak korábbi futballsztárját, amiért spanyolországi légióskodása idején adócsalást követett el.

 

Az FC Barcelona egykori ásza 3.9 millió euróval maradt adósa az államkincstárnak 2006 és 2009 között. A most 41 éves exlabdarúgó beismerte vétkességét, így úszhatta meg a börtönt, jóllehet az ügyészség négy év hat hónap végrehajtandó büntetés kiszabását kérte – írta a Marca című spanyol lap.

A Bajnokok Ligája-győztes csatár azzal mentegette magát, hogy vakon megbízott ügynökében, aki egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 905 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

Az ügynek magyar szála is van. Eto'o jelentős bevételre tett szert az egyik sportszergyártó céggel és a Barcelonával kötött szponzori szerződések révén, melyek után nem vallotta be a jövedelmét – írja a Marca. Ehelyett egy magyarországi és egy spanyolországi cégen keresztül sokkal kedvezőbb feltételek mellett adózott.

Samuel Eto'o 2019-ben vonult vissza, utolsó klubja a Qatar SC volt, előtte több spanyol, olasz, angol és török élcsapatban játszott, számos bajnoki és kupaelsőség részese volt, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg és klubvilágbajnoki címet is szerzett. A kameruni válogatottban 118 mérkőzésen 56 alkalommal volt eredményes, a nemzeti együttessel kétszer diadalmaskodott az Afrikai Nemzetek Kupájában. Négyszer választották meg az év afrikai futballistájának. Tavaly decemberben a Kameruni Labdarúgó-szövetség elnöke lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik