Király-kupa: volt játékosa duplája után kiesett a címvédő

Vágólapra másolva!
2020.02.04. 22:59
null
Soldado (labdával) bizonyult a nyerőembernek (Fotó: AFP)
A Spanyol Kupa negyeddöntőjében a Granada 2–1-re legyőzte a címvédő Valenciát, ezzel kiharcolta helyét a legjobb négy között. A Granada mindkét gólját Roberto Soldado szerezte, aki 2010–2013 között 141 tétmeccsen 81 gólt ért el a Valencia színeiben.

 

Az élvonalban újonc Granada villámrajtot vett a Valencia ellen, mégpedig éppen a korábban a Valenciánál három éve alatt 141 tétmeccsen 81 gólt szerző Roberto Soldado találatával vezetést szerezve a harmadik percben.

Az első negyedóra végén Rodrigo egyenlíteni tudott, de a játékvezető videózás után les miatt visszavonta a gólt, így végül egészen a 40. percig kellett várnia a gólra a vendégeknek – Rodrigónak. A brazil születésű spanyol válogatott támadó egy beadás után belsőzött a jobb alsóba 8 méterről.

A második félidőben nem esett már újabb gól, sem meg nem adott, sem visszavont – egészen a 94. percig, amikor Jaume Costa kezezése után videózást követően mutatott a játékvezető a büntetőpontra, s a négyperces hosszabbítás utolsó momentumaként, a hazai közönség legnagyobb örömére jött Soldado, és biztos lábbal a négy közé lőtte csapatát.

A Granada története során harmadszor, legutóbb 51 éve, az 1968–69-es idényben került be a Király-kupa legjobb négy csapata közé.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Granada–Valencia 2–1
(Soldado 3., 94. – a másodikat 11-esből, ill. Rodrigo 40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik