Simeone ismét bajnokcsapatot kovácsol Madridban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 10:56
null
Simeone újabb sikerekre tör (Fotó: Action Images)
Nem is rendes nyár az, amelyen nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Egyhetes pihenő után folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben ezúttal a spanyol klubfutball elmúlt két hetének történéseiből csemegézünk.

 

SIMEONE ÚJRAÖNTENÉ A BAJNOKCSAPATOT

Távozott ugyan az ATLÉTICO MADRIDTÓL ezen a nyáron Diego Costa, David Villa, Diego, Adrián López, Roberto és Sergio Asenjo is, de a bevételi oldalon jelentkező csaknem 100 millió eurót nem hagyta a számlán heverni Diego Simeone, a csapat vezetőedzője. A korábbi költekezések (erről bővebben itt olvashat) után a nagy motivátor folytatja a szisztematikus csapatépítést: kölcsönvette honfitársát, az argentin szélsőhátvédet, Cristian Ansaldit a Zenittől. A középpályán is bevethető, néhányszoros válogatott, olasz útlevéllel is rendelkező Ansaldit az szentpéterváriak tavaly még nyolcmillióért vették meg a Rubin Kazanytól, de nehezen birkózott meg a Domenico Criscito, illetve Igor Szmolnyikov és Alekszandr Anyjukov által fémjelzett konkurenciával. Nos, Madridban sem lesz biztos helye a kezdőben, hiszen elsődleges felségterületén, a bal oldalon Filipe Luís örökébe érkezett tízmillióért Guilherme Siqueira, és továbbra is a keret tagja ugyebár Emiliano Insúa. Ansaldi a sajtóhírek szerint nyolcmillió euró körüli vételi opcióval szerződött új kenyéradójához.

A védelem másik oldaláról a lassan az örök ígéret kategóriájába kerülő Sílvio még csak lábadozik súlyos tavaszi lábtöréséből (még a Benficában szenvedte el azt, kölcsönjátékosként, úgy, hogy akkorát rúgott egy mérkőzésen Luisaóba, hogy ő maga síp- és szárkapocscsont törést szenvedett, és emiatt a világbajnokságról is lemaradt), így Juanfran tehermentesítésére jött a Málagától 2.5 millióért Jesús Gámez aki alkalomadtán középen is bevethető, ezért aztán a Marca szerint érkezése a fiatal uruguayi bekk, José Giménez távozását – Sunderland, Getafe, Benfica, Deportivo La Coruna, Villarreal, Rayo Vallecano, Málaga? – is előrevetíti. A hátsó sorokkal nem lesz tehát nagy gond: két új kapussal is gazdagodtak, Jan Oblakért 16 milliót fizettek, ezzel La Liga-rekorder lett, Miguel Ángel Moyáról pedig elég annyit tudni, hogy Vicente Del Bosque meglebegtette, behívja a válogatott keretbe; a szélsőkről szóltunk, középen pedig továbbra is számításba vehető a Diego Godín, Miranda, Toby Alderweireld trió, amelyet okosan megtartott Simeone.

JÖHET AZ „ÉLEZÉS"

Azt is megengedhette magának az argentin szakember, hogy elengedjen olyan remek futballistákat egy időre, mint Javier Manquillo (Liverpool) vagy Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg, őt Insúa is követheti), és azt is elégedetten konstatálhatta, hogy a középpálya tengelye és bal széle több mint erős, vérbeli jobbszellője viszont nincs, és kissé soványka a Leo Baptistao, Mario Mandzukic csatárkettős is a klubra váró sorozatok fényében.

Manchesterből próbálja meg orvosolni problémáit Simeone, ugyanis csomagban 31.5 millió eurót kínál a japán támadó mindenesért, Kagava Sindzsiért, illetve a mexikói csatárért, Javier Hernándezért. Mi tagadás, egyikőjük angliai karrierje sem az a kimondott diadalmenet, most meg Louis van Gaal egyenesen ajtót mutatott nekik – innentől kezdve már csak az dönt sorsukról, hogy Kagaváért többet kínál-e egykori csapata, a Dortmund (a németek első ajánlata 17 millió, de a Wolfsburg is kacsingat rá), Chicharitót pedig mennyire gondolják komolyan Monacóban vagy a Juventus, Inter kettősnél. De ha abból indulunk ki, hogy igazat ír az olasz Tuttosport, azaz az MU 11 millióval beérné Hernándezért, sőt, ez még alkuképes, akkor az Atlético bizony jó eséllyel elhalássza a duót vetélytársai elől.

Aki egyébként még mindig azt hiszi, hogy azért jobbak a külföldi csapatok, mert több a pénzük, azoknak ajánlom, hogy tekintse meg EZEN A VIDEÓN, hogyan készülnek a madridiak Óscar Ortega „professzor” útmutatásával az új idényre. Még hogy a mérkőzések a pályán dőlnek el… Egyébként a kőkemény edzések nincsenek szabadalmi oltalommal védve, jegyezzük meg gyorsan, bárki, bármikor elvégezheti azokat, még Magyarországon is!

Nem tudni egyelőre, mi lesz a Fernando Torrest és Santi Cazorlát célzó Simeone-tervekkel: José Mourinho jelenleg olyan korszakát éli, hogy megtartaná csatárát (amúgy is Mirandát vagy Godínt kérte volna érte a hírek szerint, előbbiért André Schürrlét is felajánlotta már), Arsene Wenger dettó nem engedi a maga spanyolját (és még meg is védte a kritikáktól, mondván, Cazorla egyáltalán nem dagi). Wenger talán meg is megorrolt az AM-re, mert az nem adta el neki Guilavoguit. Simeone megjegyezte, hogy egy 20 fős keret kialakítására kapott anyagi fedezetet, azaz lesznek még távozók szép számmal, Arda Turan nevét rebesgetik legtöbben a sztárok közül, a törököt állítólag Van Gaal szívesen bevonná a Kagava-üzletbe; és emiatt is menne kölcsönbe azonnal az Elchéhez a PSV-től kétmillióért megszerzendő szélső, Zakaria Bakkali. Az biztos, hogy az uru Cristian Rodríguez távozik, csak azt nem tudni, hogy kinek az ajánlatát fogadja el.

Több szálon is kapcsolatba került egyébként az Atlético ezen a nyáron a Tottenhammel: egyrészt a londoniak is akarják Hernándezt, másrészt felajánlották a madridiaknak Roberto Soldadót (a fichajes.com igen komoly lehetőséget lát ennek realizálásában), harmadrészt ők is vevők lennének Simeone szélsőügyi C-tervére, a marseille-i Florian Thauvin-ra. A madridi B-variáció egyébiránt nem más, mint a PSG-s Ezequiel Lavezzi, de érte harmincmillió körül kellene fizetni.

HOGYAN TOVÁBB?

Alaposan átesztergálódik tehát az Atlético Madrid, de nem foghatjuk rá, hogy meg is gyengülne, azaz aligha csűri fejen magát az edző a tokmánykulccsal – sőt, ha megengednek egy személyes véleményt, a legnagyobb erősítés a fentiek ellenére mégis az, hogy Simeone nem lépett le az argentin válogatott kispadja kedvéért.

Köztudott, hogy sarabolásban-földharcban-légi párbajban-fegyelmezett tolódásban nincs párja a Simeone-gárdának, ám legnagyobb gyengesége sokszor kiviláglott az elmúlt idényben: egy hasonlóképpen fegyelmezetten bekkelő ellenfél ellen a sokszor sablonos, beszürkült és beszűkült futball édeskevés. Nem lehetett mindenkit bedarálni, és abban bízni, hogy Diego Costa majd csak bepasszíroz egy gólt. Igaz, a brazil elmúlt idénybeli 36 találata és hét asszisztja nehezen felülmúlható, és az is tény, hogy a kissé szárnyaszegett David Villa 20, a Portóba delegált Adrián López nyolc, de még a nem marasztalt José Sosa is hat kanadai pontot jegyzett az óidényben. Érdekes, hogy a brazil karmesterre, Diegóra annyira szükség volt, mint egy falat sörre, mégsem villogott igazán, nem is passzolt a kirakósba, el is engedték a nyáron.

Borzasztóan sokat dobott a csapat támadójátékán egy-egy lendületes Juanfran- vagy Filipe Luís-elfutás (előbbi kilenc, utóbbi hat asszisztot jegyzett), az új fiúk közül az előkészítéseket inkább Siqueirától várhatjuk, ha visszatér tavalyelőtti formájához. Griezmann nem véletlenül lett a nyár egyik legfelkapottabb célpontja – fel is verte alaposan az árát a topcsapatok érdeklődése –, 25 kanadai pontot szorgoskodott össze az elmúlt idényben. Nem mellékes az sem, hogy Mandzukic (a nemzetközi futball Torghelle Sándora) napjaink egyik legalulértékeltebb támadója, és stílusát, hozzáállását tekintve tökéletesen illik Simeone elképzeléseibe.

A gárda esze egyértelműen a Barca tapogatózásait magáról gyorsan lerázó Koke lesz, a közeljövő világklasszis középpályása, ám változatlanul sok függ Raúl García pillanatnyi koncentráltsága mellett attól, hogy a Simeone által 300-beli harcossá kiképzett Turan a haddelhadd mellett gyakrabban folyik-e bele a kreatív folyamatokba. Egyébként meg jól látja „Cholo”: ide már tényleg csak egy gólerős ék és egy ördöngös szélső szükségeltetik, és reszkessenek a címvédés ellen törők!

Shkodran Mustafi nagy fogás a Valenciának
Shkodran Mustafi nagy fogás a Valenciának

ÚJRA SZÁRNYALNÁNAK A „DENEVÉRESEK”

Úgy érezzük, a két spanyol gigásszal eleget foglalkozunk a napi felhozatalban, a velük kapcsolatos legfrissebb híreket azért megböngészhetik ITT és ITT, járjuk most körbe inkább a Valenciát! Alapvető változás, hogy az egyletet régóta kerülgető szingapúri milliárdos, az orosz és kínai riválist felüllicitáló Peter Lim megvette a klubban 70.4 százalékos tulajdoni hányadot birtokló alapítványt. Egyes források mást és mást írnak, de az biztos, hogy 420 millióba került a részesedés, ám ebből 200-at elvisznek a hitelek, az új stadionra pedig 170-et szán a korábban a Liverpool, az Atlético és a Milan körül is pénzeszsákot csörgető Lim (akinek eddigi valenciai kalandjairól és a klub egyéb részvényügyeiről további részleteket ide kattintva olvashat).

Igaz, az összes adósság 360 millió körül tetőzött, de a klubot teljes jogkörrel vezető „vezető tulajdonos” szánt némi pénzt az új keretre is, amelyet immáron Juan Antonio Pizzi helyett megszállt a „Szentlélek”, azaz átvett Nuno Espírito Santo.

A portugál alapos tisztogatásba csapott: menesztette a vele állítólag összetűző csapatkapitányt, Ricardo Costát, Adil Rami saját zsebbe vágva, azaz saját árát félmillió euróval kipótolva a Milanhoz távozott, miközben Jérémy Mathieu a Barcához, Juan Bernat a Bayern Münchenhez, a csatárígéret Dorlan Pabón a Monterreyhez, Philippe Senderos az Aston Villához, Seydou Keita pedig az AS Romához „menekült”.

Érkezőkből sem volt hiány nekik köszönhetően: a Benficától ketten is költöztek a spanyol támadó, Rodrigo Moreno illetve a fifikás középpályás, André Gomes személyében. Előbbi nem kevés hányattatás után érhet révbe (a Flamengóban, a Celta Vigóban és a Real Madridnál nevelkedett, majd a Boltonban is megfordult), utóbbi a portugál U-válogatottak éke, és az új idők szellemének megfelelve Lim cégén, a Meriton Capital Limiteden keresztül érkezett, egyébként 15 millió értékben. A vállalkozás előrelátóan már januárban megvette a játékjogot, és nem meglepő, de Rodrigo Morenót is ez a cég „tulajdonolja”...

Fel is kell készülnünk a meglepő transzferekre, lévén Lim személyes jó barátja a szuperügynök Jorge Mendes, aki a fél Real és a legnagyobb portugál csillagok mellett például Thiago Silva, Diego Costa és Eliaquim Mangala mentora (Rodrigo pedig a nagy Mazinho unokaöccse, így Thiago Alcántara és Rafinha unokatestvére is).

Nem vágjuk még papírból sem, hogy Yoel Rodríguez ki fia, de az biztos, hogy az elmúlt idényben rengeteg bravúrt bemutatott a Celta Vigóban, és érkezése – valamint Diego Alves szerződéshosszabbítása – miatt Vicente Guaita a Getaféhez távozott. Világbajnoki fogás volt a Sampdoriától megszerzett német bekk, Shkodran Mustafi, akit az új idők szeleként például a Dortmund vagy a Wolfsburg elől happoltak el. Első nyilatkozata („Megnyerhetjük a bajnokságot") alapján érik azért még meglepetések a németet a La Ligában…

Nem lesz gondja a nyelvvel a húszéves argentin balszélsőnek, Rodrigo de Paulnak, akiért csaknem ötmilliót kért és kapott a Racing Club, miközben mögé olyan veretes profik jöttek vissza kölcsönből, mint az azóta az Aston Villához aláírt Aly Cissokho vagy Andrés Guardado, no és ne feledkezzünk meg a hazai kontinensen némi önbizalmat nyerő Éver Banega, Nicolás Otamendi duóról. Ha a karmester lelkét végre rendbe rakja valaki, illetve utóbbi magabiztosabb és megbízhatóbb lesz, a válogatottból is hosszú évekre kiszoríthatatlanokká válnak. Otamendit egyébként még februárban vették meg a Portótól, 12 millió euróért, addig is az Atlético Mineiróban gyakorolgatta tovább a dél-amerikai csatárok kergetését (igazából adminisztratív okok miatt kényszerült erre), Banega (Sevilla?) vele ellentétben alighanem távozik Valenciából; de Nuno nem számol a Jonathan Viera, Jonas, Hélder Postiga trióval sem.

A nagyok közé most végleg felkerültek közül említsük meg mindenképpen az Elchében rutint szerző csatárt, a sokra taksált Carles Gilt és a Bernat-utód José Luis Gayát, a kiszemeltek közül pedig a Betis jobb oldali mindenesét, Juanfran Morenót, a citysta középpályást, Bruno Zuculinit, a riveres Éder Balantát; valamint a nyári vb-n közismertté vált benficás középpályást, Enzo Pérezt. Utóbbi 25 millióért válthat klubot (gondolom, kitalálják, ki tárgyal a nevében Limmel), és nagyjából ebben a magasságban kellene fizetni a Bayern szélsőjéért, Xherdan Shaqiriért is.

Nem jött össze viszont a Muhamed Besic-üzlet és a Lim-érdekeltség Ezequiel Garay is inkább Oroszországban folytatta, a Mendes-istállóból pedig Jackson Martínez és Tiago Mendes nem volt hajlandó a váltásra.

Apropó, Mendes: tudták, hogy a szuperügynök első hivatalos üzlete egy bizonyos Nuno Espirito Santo Deportivo La Corunának történő eladása volt?

Nem manapság, hanem 1997-ben történt az ügylet – alaposan megváltozott azóta a futball gazdasági háttere.

No és hol van már a SzuperDepor is?!

A PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
UD ALMERÍA
Érkezett: Tomer Hemed (RCD Mallorca, i.), Ximo Navarro (RCD Mallorca, i.), Rubén Rayo (Rayo Vallecano, i.), Teerasil Dangda (k., Muangthong United), Wellington Silva (k., Arsenal), Fran Vélez (Almería B), Julián (Sevilla), Quique (CD Guadalajara, i.), Míchel (kv., Atlético Mineiro), Edgar Méndez (kv., Tenerife), Raúl García (kv., Deportivo Alavés), Thomas (k., Atlético Madrid), Mauro dos Santos (Real Murcia, i.)
Távozott: Aleix Vidal (Sevilla, 3.000.000), Marcos Tébar (Brentford), Óscar Díaz (Real Valladolid, i.), Rafita (Murcia, i.), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Esteban (Real Oviedo, i.), Rodri (kv., Barcelona B), Suso (kv., Liverpool), Nélson (kv., Palermo), Marco Torsiglieri (kv., Metaliszt Harkiv), Hélder Barbosa (kv., Sporting Braga), Hans Martínez (kv., Universidad Católica), Julián (kv., Sevilla), Marcelo Silva (Las Palmas, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Borja Viguera (Deportivo Alavés, 1.000.000), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao B), Iker Guarrotxena (Athletic Bilbao B), Unai López (Athletic Bilbao B), Raúl Fernández (kv., Numancia), Inigo Ruiz de Galarreta (kv., Mirandés), Jonás Ramalho (kv., Girona), Jon Aurtenetxe (kv., Celta Vigo)
Távozott: Ander Herrera (Manchester United, 36.000.000), Inigo Pérez (Numancia, i.), Raúl Fernández (Racing Santander, i.), Jonás Ramalho (k., Girona), Unai Albizua (k., Tenerife), Iker Guarrotxena (k., Tenerife), Borja Ekiza (Eibar, i.)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Antoine Griezmann (Real Sociedad, 30.000.000), Mario Mandzukic (Bayern München, 22.000.000), Jan Oblak (Benfica, 16.000.000), Guilherme Siqueira (Granada, 10.000.000), Ángel Correa (San Lorenzo, 6.000.000), Miguel Ángel Moya (Getafe, 3.000.000), Leo Baptistao (kv., Real Betis), Sílvio (kv., Benfica), Rubén Pérez (kv., Elche), Saúl Níguez (kv., Rayo Vallecano), Sergio Asenjo (kv., Villarreal), Roberto Jiménez (kv., Olimpiakosz), Borja Bastón (kv., Deportivo La Coruna), Josuha Guilavogui (kv., St.-Étienne), Óliver Torres (kv., Villarreal), Jesús Gámez (Málaga, 2.500.000), Cristian Ansaldi (k., Zenit)
Távozott: Diego Costa (Chelsea, 38.000.000), Filipe (Chelsea, 20.000.000), David Villa (New York City), Diego (Fenerbahce, i.), Adrián (Porto, 11.000.000), Óliver Torres (k., Porto), Roberto Jiménez (Olympiakosz, 6.000.000), Sergio Asenjo (Villarreal, 5.000.000), Rubén Pérez (k., Torino), Daniel Aranzúbia (szl.), Thibaut Courtois (kv., Chelsea), José Sosa (kv., Metaliszt Harkiv), Javier Manquillo (k., Liverpool), Thomas (k., Almería), Josuha Guilavogui (k., VfL Wolfsburg, 4.000.0000)
FC BARCELONA
Érkezett: Luis Suárez (Liverpool, 81.000.000), Jérémy Mathieu (Valencia, 20.000.000), Ivan Rakitic (Sevilla, 18.000.000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, 12.000.000), Claudio Bravo (Real Sociedad, 12.000.000), Denís Suárez (Barcelona B), Jordi Masip (Barcelona B), Keirrison (kv., Coritiba), Bojan Krkic (kv., Ajax Amsterdam), Gerard Deulofeu (kv., Everton), Rafinha (kv., Celta Vigo)
Távozott: Cesc Fabregas (Chelsea, 33.000.000), Alexis Sánchez (Arsenal, 37.800.000), Victor Valdés(szl.), Cristian Tello (k., Porto, 2.000.000), Denís Suárez (k., (Sevilla), Isaac Cuenca (Deportivo La Coruna, i.), Jonathan dos Santos (Villarreal, 2.000.000), Oier Olazábal (Granada, i.), Keirrison (Coritiba, i.), José Manuel Pinto (szl.), Carles Puyol (visszavonult), Bojan Krkic (Stoke City, 5.000.000)
CELTA VIGO
Érkezett: Joaquín Larrivey (Rayo Vallecano, i.), Carles Planas (Barcelona B), Sergi Gómez (Barcelona B), Gustavo Cabral (Arsenal de Sarandí, i.), Pablo Hernández (O'Higgins, 1.600.000), Rubén Blanco (Celta Vigo B), Cristian Bustos (kv., Sporting Gijón), Jota (kv., Eibar), Jonathan Vila (kv., Beitar Jerusalem), Samuel Llorca (kv., Deportivo Alavés)
Távozott: Samuel Llorca (k., Real Valladolid), Cristian Bustos (RCD Mallorca, i.), Jonathan Vila (Real Oviedo, i.), Mario Bermejo (visszavonult), Gustavo Cabral (kv., Arsenal de Sarandí), Rafinha (kv., Barcelona), Jon Aurtenetxe (kv., Athletic Bilbao), Inigo López (kv., PAOK), Welliton (kv., Szpartak Moszkva), Yoel Rodríguez (k., Valencia)
FC CÓRDOBA
Érkezett: Federico Cartabia (k., Valencia), Matos (k., Fiorentina), Fidel (k., Elche), Mike Havenaar (Vitesse, i.), Deivid (Las Palmas, i.), José Carlos (Rayo Vallecano, i.), Patrick Ekeng Ekeng (Lausanne, i.), Aritz López Garai (Sporting Gijón, i.), Dani Pinillos (Córdoba B), Dani Pinillos (Córdoba B), Javi Cabezas (kv., Écija), Jaime Astrain (kv., Cartagena), Joselu (kv., Real Jaén), Alekszandar Pantics (k., Villarreal), Inigo López (PAOK Szaloniki, i.), Fausto Rossi (k., Juventus)
Távozott: Fran Cruz (k., Alcorcón), Arturo Rodríguez (k., Alcorcón), Jaime Astrain (Real Jaén, i.), Bernardo (k., Racing Santander), Javi Cabezas (k., Huesca), Pelayo (kv., Elche), Ulises Dávila (kv., Chelsea), Aritz López Garai (kv., Sporting Gijón), Pedro Sánchez (Real Zaragoza, i.), Nwankwo Obiora (Académica Coimbra, i.)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Lucas (k., PAOK), Roberto Canella (k., Sporting Gijón), Isaac Cuenca (Barcelona, i.), José Rodríguez (k., Real Madrid B), Rudy (kv., Belenenses), Luis Farina (k., Benfica)
Távozott: Luis Fernández (k., Lugo), Carlos Marchena (szl.), Antonio Núnez (Recreativo Huelva, i.), Borja Bastón (kv., Atlético Madrid), Ibrahim Sissoko (kv., VfL Wolfsburg), Bryan Rabello (kv., Sevilla), Diego Ifrán (kv., Real Sociedad)
SD EIBAR
Érkezett: Raúl Navas (k., Real Sociedad), Ángel Rodríguez (Levante, i.), Javi Lara (Ponferradina, 12.000), Jaime Jiménez (Real Valladolid, i.), Dani García (Real Sociedad B, i.), Julen Iriarte (kv., Logronés), Abraham (Real Zaragoza), Borja Ekiza (Athletic Bilbao, i.), Dani Nieto (FC Barcelona B, 150.000)
Távozott: Raúl Navas (Real Sociedad, i.), Urko Vera (szl.), Matías Ibánez (Lanús, i.), David Mainz (Lárisza, i.), Diego Jiménez (Olímpic Xativa, i.), Yuri Berchiche (kv., Real Sociedad), Gilvan Gomes (kv., Hércules Alicante), Alain Eizmendi (kv., Real Sociedad B), José Luis Morales (kv., Levante), Jota (kv., Celta Vigo), Dani García (kv., Real Sociedad B), Aitor Arregi (k., Cádiz)
FC ELCHE
Érkezett: Mario Pasalic (k. Chelsea), Jonathas (k., Pescara), Przemyslaw Tyton (k., PSV), Pedro Mosquera (Getafe, i.), Adrián González (Rayo Vallecano, i.), Pelayo (kv., Córdoba), Diego Rivas (kv., Tenerife), Enzo Roco (k., Universidad Católica, 750.000), José Ángel Alonso (Elche Ilicitano), Víctor Rodríguez (Real Zaragoza, i.)
Távozott: Fidel (k., Córdoba), Sergio Mantecón (Cádiz, i.), Manu del Moral (kv., Sevilla), Carles Gil (kv., Valencia B), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Alberto Botía (kv., Sevilla), Javi Márquez (kv., RCD Mallorca), Richmond Boakye (kv., Juventus), Charlie I'Anson (k., Real Murcia), Pelayo (k., Lugo), Alberto Rivera (visszavonult), Charlie I'Anson (k., Alcorcón)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Felipe Caicedo (al-dzsazíra Abu Dabi, i.), Anaitz Arbilla (Rayo Vallecano), Salva Sevilla (Real Betis, i.), Pau López (Espanyol B), Christian Alfonso (kv., Alcorcón), Cristian Gómez (kv., Real Madrid B), Sergio Tejera (kv., Deportivo Alavés), Thievy Bifouma (kv., West Bromwich), Carlos Clerc (kv., Sabadell), Paco Montanés (Real Zaragoza, 1.000.000), Álvaro González (Real Zaragoza, 1.100.000)
Távozott: Pizzi (kv., Benfica), Sidnei (kv., Benfica), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jhon Córdoba (kv., Chiapas), Sergio Tejera (k., Deportivo Alavés)
FC GETAFE
Érkezett: Karim Yoda (Astra Giurgiu, i.), Fredy Hinestroza (k., La Equidad), Jonathan López (Vería, i.), Álvaro Vázquez (kv., Swansea City), Álex Pérez (kv., Recreativo Huelva), Vicente Guaita (Valencia, i.), Míchel (k., Valencia)
Távozott: Miguel Ángel Moya (Atlético Madrid, 3.000.000), Ciprian Marica (Torku Konyaspor, i.), Pedro Mosquera (Elche, i.), Jaime Gavilán (Levante, i.), Lisandro López (kv., Benfica)
GRANADA
Érkezett: Lisandro López (k., Benfica ), Javi Márquez (RCD Mallorca, i.), Jean-Sylvain Babin (Alcorcón, i.), Dimitri Foulquier (Stade Rennes), Daniel Larsson (Real Valladolid, i.), Juan Carlos Pérez (k., Sporting Braga), Abdoul Sissoko (k., Udinese), Juan Carlos Paredes (Barcelona Guayaquil), Oier Olazábal (Barcelona, i.), Molla Wague (Caen, i.), Essaid Belkalem (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Real Jaén), Jona (kv., Real Jaén), Gai Asszulin (kv., Hércules Alicante), Héctor Yuste (kv., Hércules Alicante), Borja Gómez (kv., Hércules Alicante), Juanma Ortiz (kv., Hércules Alicante), David Ferreiro (kv., Hércules Alicante), Toti (kv., Deportivo Alavés), Pape Diakhaté (kv., Kayseri Erciyesspor), Guilherme Siqueira (kv., Benfica), Allan (kv., Udinese), Alfredo Ortuno (kv., Girona), Jon Ander Garrido (kv., Cádiz), Hasszan Jebda (kv., Udinese), Alexis Zapata (kv., Sassuolo), Rubén Rochina (Blackburn Rovers)
Távozott: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid, 10.000.000), Allan (Udinese, 3.000.000), Jaszin Brahimi (Porto, 8.500.000), Brayan Angulo (Ludogorec Razgrad, 1.500.000), Juan Carlos Paredes (Watford), Molla Wague (k., Udinese), David Ferreiro (Lugo), Jona (k., Cádiz), Toti (Deportivo Alavés), Toti (Deportivo Alavés), Ritchie Kitoko (kv., Aszterasz Tripolisz), Jon Ander (Cádiz, i.), Alexis Zapata (Udinese), Allan Nyom (kv., Udinese), Alexandre Coeff (kv., Udinese), Oresztisz Karnezisz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Dimitri Foulquier (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Michael Pereira (kv., RCD Mallorca), Tiago Ilori (kv., Liverpool), Josan (k., Huesca), Jon Ander Garrido (Cádiz, i.)
UD LEVANTE
Érkezett: Rafael Martins (Audax Sao Paulo, i.), Víctor Pérez (k., Real Valladolid), Jaime Gavilán (Getafe, i.), Víctor Camarasa (Levante B), Iván López (kv., Girona), José Luis Morales (kv., Eibar), Roger (kv., Real Zaragoza), Aloys Nong (kv., Recreativo Huelva), Jesús Fernández (Real Madrid, 500.000)
Távozott: Roger (k., Real Valladolid), Sérgio da Silva Pinto (Fortuna Düsseldorf), Pedro Ríos (Recreativo Huelva, i.), Ángel Rodríguez (Eibar, i.), Miguel Pallardó (szl.), Nagore (Alcorcón, i.), Babá (kv., Sevilla), Keylor Navas (Real Madrid, 10.000.000)
FC MÁLAGA
Érkezett: Luis Alberto (k., Liverpool), Roberto Rosales (Twente), Ricardo Horta (Vitória Setúbal, 800.000), Arthur Boka (VfB Stuttgart, i.), Recio (kv., Granada), Roberto Chen (kv., Zulte-Waregem), Bobley Anderson (kv., Zulte-Waregem), Guillermo Ochoa (Ajaccio, i.)
Távozott: Willy Caballero (Manchester City, 8.000.000), Bartlomiej Pawlowski (kv., Widzew Lódz), Munir el-Hamdaui (kv.,Fiorentina), Nordin Amrabat (kv., Galatasaray), Olekszandr Jakovenko (kv., Fiorentina), Eliseu (Benfica, 1.000.000), Jesús Gámez (Atlético Madrid, 2.500.000), Eliseu (Benfica, 1.000.000)
REAL MADRID
Érkezett: Toni Kroos (Bayern München, 30.000.000), James Rodríguez (Monaco, 80.000.000), Nuri Sahin (kv., Borussia Dortmund), Gyenyisz Cserisev (kv., Sevilla), Keylor Navas (Levante, 10.000.000)
Távozott: Álvaro Morata (Juventus, 20.000.000), Nuri Sahin (Borussia Dortmund, 7.000.000), Casemiro (k., Porto, 1.500.000), Gyenyisz Cserisev (k., Villarreal), Jesús Fernández (Levante, 500.000)
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Alfred Finnbogason (Heerenveen, 8.000.000), Joseba Zaldua (Real Sociedad B), Jon Gaztanaga (Real Sociedad B), Raúl Navas(Eibar, i.), Inaki Urkizu (Sestao River), Inaki Urkizu (kv., Real Unión), Yuri Berchiche (kv., Eibar), Mikel Abaroa (kv., Real Unión), Óscar Vega (kv., Real Unión Irún), Liassine Cadamuro (kv., RCD Mallorca), Diego Ifrán (kv., Deportivo La Coruna), Gerónimo Rulli (k. Estudiantes), Esteban Granero (Queens Park, 4.000.000)
Távozott: Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 30.000.000), Claudio Bravo (Barcelona, 12.000.000), Javi Ros (RCD Mallorca, i.), Raúl Navas (k., Eibar), Mikel Abaroa (Logronés, i.), Inaki Urkizu (k., Real Unión), José Ángel (kv., AS Roma), Esteban Granero (kv., Queens Park), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt, 3.200.000), Diego Ifrán (k., Tenerife), Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 30.000.000)
FC SEVILLA
Érkezett: Daniel Carrico (Reading, 1.800.000), Iago Aspas (k., Liverpool), Denís Suárez (k., Barcelona), Grzegorz Krychowiak (Stade Reims, 5.500.000), Aleix Vidal (Almería, 3.000.000), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva, 2.500.000), Mariano Barbosa (Las Palmas, 150.000), Manu del Moral (kv., Elche), Alberto Botía (kv., Elche), Javi Hervás (kv., Hércules Alicante), Babá (kv., Levante), Diego Perotti (kv., Boca Juniors), Raul Rusescu (kv., Sporting Braga), Julián (kv., Almería), Bryan Rabello (kv., Deportivo La Coruna), Miroslav Stevanovic (kv., Deportivo Alavés), Tiberio Guarente (kv., Chievo Verona), Alejandro Arribas (Osasuna, i.)
Távozott: Ivan Rakitic (Barcelona, 18.000.000), Diego Perotti (Genoa, 300.000), Julián (Almería), Marko Marin (kv., Chelsea), Nicolás Pareja (kv., Szpartak Moszkva), Daniel Carrico (kv., Reading), Stéphane Mbia (kv., Queens Park), Gyenyisz Cserisev (kv., Real Madrid), Tiberio Guarente (Empoli, i.), Javi Hervás (k., Sabadell), Alberto Botía (Olympiakosz, 2.000.000)
FC VILLARREAL
Érkezett: Sergio Asenjo (Atlético Madrid, 5.000.000), Antonio Rukavina (Real Valladolid, i.), Javier Espinosa (Barcelona B, i.), Gyenyisz Cserisev (k., Real Madrid), Hernán Pérez (Olympiakosz), Matías Nahuel (Villarreal B), Jonathan dos Santos (Barcelona, 2.000.000), Aitor Fernández (Villarreal B), Jonathan de Guzmán (kv., Swansea City), Gerard Moreno (kv., RCD Mallorca) , Luciano Vietto (Racing Club, 5.500.000)
Távozott: Jérémy Perbet (Basaksehir), Sergio Asenjo (kv., Atlético Madrid), Joan Román (kv., Barcelona B), Óliver Torres (kv., Atlético Madrid), Jonathan Pereira (k., Rayo Vallecano), Javier Aquino (k., Rayo Vallecano), Alekszandar Pantics (k., Córdoba)
VALENCIA
Érkezett: André Gomes (Benfica, 15.000.000), Carles Gil (Valencia B), Rodrigo de Paul (Racing Club, 4.800.000), José Luis Gayá (Valencia B), Aly Cissokho (kv., Liverpool), Jonathan Viera (kv., Rayo Vallecano), Adil Rami (kv., Milan), Éver Banega (kv., Newell's), Dorlan Pabón (kv., Sao Paulo), Hélder Postiga (kv., Lazio), Andrés Guardado (kv., Bayer Leverkusen), Nicolás Otamendi (kv., Atlético Mineiro), Yoel Rodríguez (k., Celta Vigo), Rodrigo Moreno (k., Benfica), Shkodran Mustafi (Sampdoria, 9.200.000)
Távozott: Adil Rami (Milan, 4.250.000), Juan Bernat (Bayern München, 10.000.000), Federico Cartabia (k., Córdoba), Dorlan Pabón (Monterrey, 6.000.000), Philippe Senderos (Aston Villa, i.), Ricardo Costa (al-Szailija, i.), Seydou Keita (AS Roma, i.), Oriol Romeu (kv., Chelsea), Eduardo Vargas (kv., Napoli), Jérémy Mathieu (Barcelona, 20.000.000), Vicente Guaita (Getafe, i.), Míchel (k., Getafe), Aly Cissokho (Aston Villa)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Antonio Amaya (Real Betis, i.), Jozabed Sánchez (Real Jaén, i.), Derek Boateng (Fulham, i.), Manucho (Real Valladolid, i.), Alex Moreno (RCD Mallorca B, i.), Quini (Real Madrid B, i.), Jorge Morcillo (Recreativo Huelva, i.), Diego Aguirre (Toledo, i.), Adrián Embarba (Rayo Vallecano B), Alejandro Pozuelo (Swansea City, i.), Jonathan Pereira (k., Villarreal), Javier Aquino (k., Villarreal), Gaël Kakuta (k., Chelsea), Abdoulaye Ba (k., Porto), Licá (k., Porto), Johan Mojica (Deportivo Cali, 500.000)
Távozott: Anaitz Arbilla (Espanyol), Joaquín Larrivey (Celta Vigo, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, i.), Razvan Rat (PAOK, i.), Adrián González (Elche, i.), Sebastián Fernández (Nacional Montevideo, i.), Rubén (Almería, i.), Nery Castillo (szl.), José Carlos (Córdoba, i.), Alberto Perea (UE Llagostera, i.), Johan Mojica (kv., Deportivo Cali), Saúl Níguez (kv., Atlético Madrid), Christian Cueva (kv., Unión Espanola), Iago Falqué (kv., Tottenham Hotspur), Jonathan Viera (kv., Valencia), Samuele Longo (kv., Inter), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Borja López (kv., Monaco), Leonel Galeano (kv., Independiente), Johan Mojica (k., Real Valladolid)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
CA OSASUNA
Érkezett: Javier Flano (Mirandés, i.), Roland Lamah (kv., Swansea City), David Timor (kv., Girona), Jon Echaide (kv., Hércules Alicante), Roberto Santamaría (Ponferradina), Dzsavad Nekunam (al-Kuvait SC)
Távozott: Oriol Riera (Wigan Athletic, 2.500.000), Roland Lamah (szl.), Emiliano Armenteros (Chiapas, i.), Lolo (szl.), Marc Bertrán (szl.), Cristian Lobato (szl.), Nino (szl.), Eneko Satrústegui (szl.), Patxi Punal (visszavonult), Javi Acuna (kv., Watford), Alejandro Arribas (Sevilla, i.), David Timor (Real Valladolid, i.), Joan Oriol (Blackpool), Andrés Fernández (Porto, 2.500.000)
REAL VALLADOLID
Érkezett: André Leeo (Pacos Ferreira), Javi Chica (Real Betis Sevilla, i.), Roger (k., Levante), Samuel Llorca (k., Celta Vigo), Chus Herrero (Girona, i.), Dani Hernández (kv., Aszteras Tripolisz), Gilberto García (kv., Independiente), Óscar Díaz (Almería, i.), Johan Mojica (k., Rayo Vallecano), David Timor (Osasuna)
Távozott: Antonio Rukavina (Villarreal, i.), Javi Guerra (Cardiff City, i.), Daniel Larsson (Granada, i.), Víctor Pérez (k., Levante), Manucho (Rayo Vallecano, i.), Humberto Osorio (szl.), Valdet Rama (szl.), Jaime Jiménez (Eibar, i.), Heinz Barmettler (szl.), Javier Baraja (szl.), Fausto Rossi (kv., Juventus), Stefan Mitrovics (kv., Benfica)
REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Jorge Casado (Real Madrid B, i.), Francisco Molinero (Real Murcia, i.), Dani Pacheco (Alcorcón, i.), Daniel Giménez (Alcorcón, i.), Bruno González (Tenerife), Caro(Real Betis B), Ezequiel Calvente (kv., Recreativo Huelva), Vincenzo Rennella (kv., Lugo), Álex Martínez (kv., Real Murcia), Stephan Andersen (kv., Go Ahead Eagles)
Távozott: Joan Verdú (szl.), Salva Sevilla (Espanyol, i.), Javi Chica (Real Valladolid, i.), Antonio Amaya (Rayo Vallecano, i.), Nacho (szl.), Stephan Andersen (Köbenhavn, i.), Juan Carlos Pérez (kv., Sporting Braga), Leo Baptistao (kv., Atlético Madrid), Dídac Vila (kv., Milan), Alfred N'Diaye (kv., Sunderland), Guillermo Sara (kv., Atlético de Rafaela)
vastaggal az elmúlt két hét átigazolása, lezárva péntek délben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik