Real: Ronaldo, Beckham, Figo – a galaktikusok nosztalgiáztak

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 16:59
null
Ronaldo és Beckham egy edzésen 2006 novemberében (Fotó: AFP)
Alighanem sokan emlékeznek még a Real Madrid galaktikusaira: általában a Florentino Pérez első regnálása során a királyiaknál szereplő sztárfutballistákat nevezik így. Habár a járványhelyzet miatt ezúttal ők sem találkozhatnak, azért Ronaldo vezetésével nosztalgiáztak egy kicsit.

A szerda esti beszélgetésben öten vettek részt, a brazil csatárklasszison kívül Iker Casillas, Roberto Carlos, David Beckham és Luís Figo mondott igent a felkérésre. A páros beszélgetéseket – a házigazdaként feltűnő Ronaldo külön-külön beszélt a korábbi csapattársakkal – az Instagramon bárki követhette, a legfontosabb részleteket a Marca gyűjtötte ki.

„Nagyon nehéz helyzet ez – mondta Roberto Carlos a járványhelyzetről. – Remélem, hamarosan visszatérhetünk a megszokott életünkhöz. Rengeteg embert veszítettünk el, például Lorenzo Sanzot.”

„Természetesen nagy szeretettel gondolok vissza azokra az évekre, fantasztikus, hogy így egybeesett a karrierünk” – mondta már a közös időszakról a legendás brazil balbekk, akit Luís Figo követett.

„Megvolt rá a lehetőségünk, hogy összegyűjtsük a tehetségünket és a nagyszerű embereket. Különleges volt az együtt töltött idő, emiatt nyerhettünk olyan sok mindent. Annak ellenére, hogy nagyon ismert játékosok voltunk, mindannyian tudtuk, mit kell tennünk, hogyan kell együttműködnünk. Ennek köszönhető, hogy annyi szép pillanatot élhettünk át. Az a korszak sosem ismétlődik majd meg. Néhány helyen, például Pamplonában meg akartak minket ölni” – elevenítette fel az emlékeit Figo, akinek szavaira Ronaldo elmondta, nagyon boldog volt, hogy velük edzhetett együtt.

„Rossz az angolom, haver – kezdte nevetve a Beckhammel való csevegést Ronaldo.Amikor iszom egy kis bort, javul a helyzet, de a karantén ideje alatt nem iszom.”

Először a tenisz került szóba, majd az, hogy hogyan lehet ilyen időkben klubot irányítani – Ronaldo a spanyol Real Valladolid, míg Beckham az egyesült államokbeli Inter Miami tulajdonosa. Majd jött a múltidézés…

„Emlékszem, vagy Roberto Carlos, vagy te voltál, aki egyszer odajött hozzám, és azt mondta, ha egyetlen angol játékos szerepelhetne a brazil válogatottban, én lennék az. De ezt persze sosem hittem el, mert a brazil játékosok a legjobbak” – mondta Beckham, mire Ronaldo sem késlekedett a válasszal.

„Te voltál minden idők egyik legjobb középpályása. Ahogy a labdához értél, ahogy oda rúgtad, ahova akartad… Csak beindultam, és már kaptam is a labdát, anélkül, hogy rám néztél volna. Illene megköszönnöm a rengeteg labdát, amit adtál.”

Iker Casillas volt a gólvágó utolsó „vendége”.

„Kivédtem az egyik tizenegyesedet a debütálásod előtt! – emlékeztette finoman a kapus Ronaldót, majd ő is felhozta a szép emlékeket. – Kiváltság volt téged a Real Madridnál tudni. Elnyerted mindenki jóindulatát. Nagyszerű idők voltak”.

Ezután a testi egészség, így Casillas szívrohama is szóba került.

„Mélységesen sokkolt a szívrohamom. Szerencsém, hogy edzésen történt, ez mentette meg az életemet. Ha máshol történik ez velem, biztos vagyok benne, hogy most nem beszélgetnénk. Örökké hálás leszek az orvosoknak.”

A klubot jelenleg is irányító Florentino Pérez első madridi időszaka 2000-től 2006-ig tartott. Ezalatt a királyiak két bajnoki címet, két spanyol Szuperkupát, egy Bajnokok Ligája-elsőséget, egy európai Szuperkupát és egy Interkontinentális Kupát (a klub-vb elődje) gyűjtöttek be.

Beckham és Ronaldo beszélgetésének egy részlete


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik