Real Madrid: június végén érkezik a Dortmund angol tinije – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 15:58
null
Jude Bellingham lehet a Real Madrid első angol légiósa David Beckham távozása óta (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid mindenben megegyezett a Borussia Dortmund angol középpályásával, Jude Bellinghammel – írta meg saját forrásaira hivatkozva a Marca. A hírt az átigazolásokkal kapcsolatban mérvadó olasz újságíró, Fabrizio Romano is megerősítette.

A királyi gárda képes volt meggyőzni a 19 esztendős kiválóságot arról, hogy őket válassza a sokkal több pénzt ígérő angol klubok, így a Liverpool vagy a Manchester City helyett. A spanyol lap értesülései szerint Bellingham június 30-ától lesz a blancók játékosa, és 2029-ig kötelezi el magát Carlo Ancelotti csapatához. Az egyezségben fontos szerepet játszott Juni Calafat, a Real Madrid vezető játékosmegfigyelője – ő volt az, aki korábban felfedezte és Madridba hozta a blancók két fiatal brazil támadóját, Vinícius Júniort és Rodrygót.

A Dortmund német sajtóhírek szerint 140 millió euróban határozta meg Bellingham kivásárlási árát, de a Marca úgy tudja, hogy a Real vélhetően képes lesz mindezt lealkudni a egy 100-120 millió euró körüli összegre. A két klub képviselői a közeljövőben fognak tárgyalni a játékos átigazolásáról, és ha minden rendben megy, úgy a blancók már a Bundesliga lezárása után bejelenthetik a 19 éves középpályás érkezését.

Amennyiben ezt az üzletet is sikerül nyélbe ütni, úgy elmondhatjuk, hogy Madridban kifejezetten eredményesen működik a kivételesen tehetséges fiatalok „áron aluli” megszerzésére épülő játékospolitika. Az elmúlt években Eduardo Camavinga és Aurélien Tchouaméni is úgy tette át a székhelyét a spanyol fővárosba, hogy noha a blancók kevesebb pénzt ígértek vetélytársaiknál, sikerült meggyőzni a játékosokat arról, hogy kulcsszereplői lesznek a királyi gárda sportprojektjének.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik