Real Madrid: Gareth Bale elköszönt a klubtól – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 11:31
null
Gareth Bale az idén ötödször lett BL-győztes a Reallal – a döntőben nem lépett pályára (Fotó: AFP)
Gareth Bale szerdán Twitter-üzenetben elköszönt a Real Madridtól – a walesi labdarúgó kilenc év után távozik a spanyol klubtól.

 

Búcsúüzenetében Gareth Bale megtiszteltetésnek és fiatalkori álma megvalósulásának nevezte, hogy a Real Madrid labdarúgója lehetett.

„Kilenc évvel ezelőtt érkeztem ide fiatalemberként azzal, hogy álmomat valóra váltva a Real Madrid futballistája legyek. Hogy felvegyem az ősi fehér mezt, a szívem fölött viseljem a címert, a Santiago Bernabéu Stadionban futballozzak, trófeákat nyerjek, és részese legyek annak, amiről a klub a leghíresebb: a Bajnokok Ligája-diadalnak. Visszatekintve a legőszintébben mondom, hogy sokkal, de sokkal többet kaptam annál, mint hogy az álmom valóra vált. Része lenni e klub történelmének, Real Madrid-játékosként elérni azt, amit elértünk, fantasztikus élmény volt, amit sohasem felejtek el" – fogalmazott Bale, köszönetet mondva csapattársainak, edzőinek, a stábnak, a szurkolóknak és természetesen a madridi játék lehetőségét előtte felcsillantó Florentino Pérez klubelnöknek.


Bale 2013-ban érkezett a madridiakhoz a Tottenhamtől, és amíg az első hat idényében a kezdőcsapat stabil tagjának számított, az utolsó háromban már korántsem volt az – a 2020–2021-es évadra a spanyol klub vissza is kölcsönözte őt a londoniaknak.

A most véget ért évadban mindössze öt bajnokin lépett pályára a Realban, távozását biztosra lehetett venni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik