Real Madrid: eljön a Zidane-ok kora?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.07.30. 09:23
null
Zidane igazi csapatot építhet Madridban (Fotó: Action Images – archív) <br />
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol, az olasz, a német és a francia után a spanyol topligával zárjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Van két jó hírünk a REAL MADRID szurkolóinak a nyári átigazolási időszakot tekintve: a játékosállományt nézve még mindig a királyi gárda a világ legértékesebb csapata (csaknem 800 millió eurót ér a jelenleg 26 fős keret), és egyetlen csillag sem távozott a nyáron, James Rodríguez is férfias választ adott a kihívásokra: nem menekül el, megharcol a helyéért a kezdőben.

Ami nem jó hír, hogy eddig csak Álvaro Morata érkezett: a 23 éves játékos ugyan rutinos csatárrá érett Torinóban, a válogatottból is lassan kihagyhatatlan, de a szakértők és a szurkolók sincsenek arról meggyőződve, hogy éppen ő lesz az a tipikus tankszerű, mindent elsöprő lendülettel rohamozó, szorult helyzetben kis gólocskákat a fű alól is előkaparó csatár, akire sokszor égető szüksége lett volna a Realnak az elmúlt idényben.

Igaz, változott maga a futball is, Raúl, Fernando Morientes, a nagy Ronaldo vagy Emilio Butragueno is nehezen találná meg a helyét a mai taktikai hadrendekben, Morata többször szélsőként vagy visszavont középcsatárként szerepelt a Juventusban – amelyhez két évvel ezelőtt 20 millióért adták el, ám visszavételi lehetőséggel, és ezt aktiváltatta most Zinédine Zidane mester.

Morata válogatottbeli mutatója pazar (13 meccsen 6 találat), de klubjában tavaly sok kritika érte, a bajnokságban 34 mérkőzésen kilenc gólpassz mellett csak hétszer volt eredményes. Azonban a kupákban jól ment neki, az Európa-bajnokságot három góllal zárta – tudomásul kell venni, manapság egy Morata-szintű csatár ára ennyi.

Arról már nem is beszélve, hogy a jelenlegi hadrendben a mostani kezdőcsatárt, Karim Benzemát biztosan nem szorítja ki a kezdőből, holott a francia sem tud maradéktalanul megfelelni az elvárásoknak, amelyek természetesen a Real Madridnál a csillagos égnél kezdődnek.

A kölcsönből visszatértek közül a portugál bal oldali mindenes, Fábio Coentrao (az ő szerződése 2019-ig szól Madridban) és az elképesztően ígéretes támadó középpályás, az előző idényben kölcsönben a La Ligában 13 gólpasszt kiosztó Marco Asensio juthat fontosabb szerepekhez, utóbbi új szerződést kapott, megemelt fizetéssel és kivásárlási árral. Némileg meglepő, hogy a középső védő Diego Llorente ismét kölcsönbe került, míg szegény Lucas Silva szívzűrökkel küzd – sokak előtt felsejlik most Rubén de la Red esete, aki karrierje csúcspontján, a 2008-as kontinenstorna után vonult vissza hasonló okokból.

És talán éppen ezért él.

A stáb nem tartott igény a 33 éves Álvaro Arbeloa további szolgálataira, talán az AC Milanban folytatja, mellette félcsapatnyi fiatal került el végleg vagy kölcsönbe a klubtól, köztük a már 25 éves örök ígéret, Gyenyisz Cserisev.

Kerülgetik, kerülgetik a nagy madridi sztárokat a más sztárklubok, de Raphaël Varane-t aligha viszi el a Bayern München, az Arsenal vagy az érte konkrét, 40 milliós ajánlatot tevő Manchester United (amelyhez a franciát felfedező José Mourinho vinné); Toni Kroost a Manchester City (pedig az angolok megdupláznák a német fizetését, azaz megadnák neki a hírek szerint az évi 14 millió eurót) vagy Karim Benzemát a Nápoly, esetleg egy angol klub.

Maximum Jesé tűnik per pillanat mozdíthatónak, az érte jelentkezők közül a Liverpool és az Arsenal előtt a PSG az esélyesebb a támadó megszerzésére, Mateo Kovacic árát aligha bírja kifizetni a Borussia Dortmund (a horvátot tavaly ilyenkor 31 millióért vették meg a spanyolok az Intertől), míg Danilo maga jelentette ki, hogy nem megy sehová (őrült nagy érdeklődés egyébként sincs iránta). A csodagyerek Martin Ödegaardnak rendszeres játéklehetőségre van szüksége, ezt egyes spekulációk szerint ő is a Bundesligában leli meg, ott képesek átvállalni évi 1.2 milliós fizetését.

Zidane nem transzferőrült, ez köztudott, nem rohangál frissen ondolált hajjal, elszánt tekintettel és fényes táskákkal a futballistaplázákban, unott kövér szteroidkopasszal oldalán, nem harcol bevásárló kosarával kései Erwin Rommelként a pult előtt karajakciókor, így ragaszkodik a védelem összes posztján bevethető Nacho Fernándezhez is, pedig a játékost már régóta kerülgeti az AS Roma, újabban a Valencia.

Természetesen a mai világban mindenki eladó, csak a megfelelő árat kell megtalálni, például sokatmondó, hogy Antonio Conte, a Chelsea új menedzsere nem cáfolta, hogy 75 milliót ajánlottak volna Moratáért, akit az Atlético Madrid meg állítólag José Giménezre cserélne el, de spanyol értesülések szerint a két manchesteri gigász is szívesen látná a támadót keretében.

Apropó, Valencia: a klub több realost is kért volna a hírek szerint André Gomesért egy kocsideréknyi pénz mellett, a portugált azonban elvitte a királyi klub orra elől a Barcelona. Zidane legújabb kiszemeltje immáron honfitársa, a fáradhatatlan Moussa Sissoko (a Paul Pogbáért folyó licitből 100 millió euró fölött kiszállt a Real, a nemsokára 31 éves Luka Modric pótlásáról ellenben gondoskodni kell, Sissokóért 35 milliót kér a Newcastle United), és természetesen hírbe hozták a blancókat is a nyár Pogba melletti legnagyobb sagájában, a Gabriel Jesus nevű rétestésztában (ahol meg a City dagaszt a leglelkesebben angol hírek szerint).

Elülni látszanak a hírhullámok Leroy Sané körül (német források szerint a fiatal kegyeiért folyó harcban szintén a Manchester City tett szert lépéselőnyre), kiszemelt még a Bundesligából Julian Draxler, bár érte el kellett volna adni Rodríguezt. Pár hetes a hír, hogy David Alabáért kész 65 milliót fizetni Florentino Pérez, de nem látunk okot arra, hogy eladja Alabát a Bayern (bár az As szerint 80 millióért már beadnák derekukat a bajorok). Hasonló cipőben járnak a felek a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang ügyében is.

Ha már hegyre halmozzuk a pletykákat, itt említenénk meg, hogy spanyol bennfentesek szerint James Rodríguezhez inkább Pérez elnök ragaszkodik, nem Zidane, akinek erős kétségei vannak a kolumbiai kezdőcsapatbeli tagsága iránt.

Érdekes, hogy David De Gea tavaly „mindennapos” volt Madridban, de már szóba sem kerül az átigazolása, Zidane a Keylor Navas, Kiko Casilla kapuskettőssel tervezi a közeljövőt. Maga Carlo Ancelotti nyilatkozta a minap, hogy nem kell a Realnak Robert Lewandowski, Marco Verrattiért francia és spanyol források szerint tettek néhány lépést Pérezék, de hasonlóan nagy falat lesz megkezdeni a hosszabbítási tárgyalásokat Cristiano Ronaldóval, akinek a szerződése 2018-ban jár le.

Egy kis aprópénz hullott az erősítésekre, ugyanis Gonzalo Higuaín eladásából járt még a korábbi tulajdonos Realnak 2.25 millió euró a Marca értesülései szerint.

Érdekes egyébként Zidane „semmittevése”, de beleütközött abba a falba, amelyről többször írtunk már: a topcsapatok sokszor olyan erős kerettel rendelkeznek, hogy 20-30 milliós vételekkel sem emelnék a kezdő színvonalát – és Zizou még élénken emlékszik játékoskorából arra, hogy mi lett a vége annak, amikor Pérez feláldozta az észszerűséget a harsány gigatranszferek oltárán.

Zidane-ok és Pavónok programja annak idején nem hozott egyértelmű sikert, és a francia zseni, immáron edzőként igyekszik nem elsüllyedni ugyanabba a folyóba: akkor hiába tolongtak a csatársorban és a középpálya tengelyében a világklasszisok, hiába dobáltak célba az öltözőben vizes sportszárral Aranylabdákra, a „bugos” a védelem, az összeszokatlanság, a szellős középpálya sokszor vesztüket okozta.

Zidane most csapatot épít – hozzátehetjük, pár év múlva ez lehet a Zidane-ok és Zidane-ok csapata, ugyanis a mester gondos atyaként magával vitte a Real Amerikai túrájára két fiát is, a középpályás, nagy tehetség Enzót és a kapus Lucát.

Felkészül még: a 14 esztendős Theo és a tízéves Elyaz, ők a Real Madrid utánpótlásában pallérozódnak.

Az idősebbeknek minden bizonnyal eszébe jut most a La „Quinta del Buitre”, a „A Keselyű ötöse”, azaz a Castillából a nagycsapatba feltört Emilio Butragueno (azaz Keselyű) vezette Martín Vázquez, Sanchís, Míchel, Miguel Pardeza ötös – pár év, és itt lesz Madridban a Zidane-ok kora?

 

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: Daniel Torres (Independiente Medellín, 3.180.000 euró), Edgar Méndez (Granada, ingyen), Christian Santos (Nijmegen, i.), Zuhair Feddal (Levante, i.), Alexis (Besiktas, 500.000), Nenad Krszticsics (Sampdoria, i.)
Kölcsönbe: Deyverson (Levante, 400.000), Rubén Sobrino (Manchester City)
Távozott: Dani Abalo (szerződése lejárt), Hernán Bernardello (Montreal, i.)
Kölcsönből vissza: Dani Pacheco (Betis)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Óscar Gil (Bilbao B), Inigo Lekue (Bilbao B), Ager Aketxe (Bilbao B), Mikel Vesga (Bilbao B), Unai López (Bilbao B), Yeray Álvarez (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Erik Morán (Zaragoza), Jon Aurtenetxe (Tenerife), Kepa Arrizabalaga (Valladolid), Guillermo (Leganés), Kike Sola (Middlesbrough)
Távozott: Unai Bustinza (Leganés, i.), Erik Morán (Zaragoza, i.), Carlos Gurpegi (visszavonult)
Kölcsönbe: Unai López (Leganés)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Nico Gaitán (Benfica, 25.000.000), Sime Vrsaljko (Sassuolo, 16.000.000), Diogo Jota (Pacos Ferreira, 7.200.000), Fernando Torres (Milan, i.), Axel Werner (Rafaela, 800.000)
Kölcsönből vissza: Miliano Velázquez (Getafe), André Moreira (Uniao Madeira), Borja Bastón (Eibar), Leo Baptistao (Villarreal), Javier Manquillo (Marseille), Alessio Cerci (Genoa), Sílvio (Benfica), Bono (Zaragoza), Bernard Mensah (Getafe), Santos Borré (Deportivo Cali)
Távozott: Leo Baptistao (Espanyol, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Wolfsburg, 3.000.000), Jesús Gámez (Newcastle United), Bono (Girona)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Sevilla), Luciano Vietto (Sevilla)

FC BARCELONA
Érkezett: Samuel Umtiti (Lyon, 25.000.000), Lucas Digne (PSG, 16.500.000), Denis Suárez (Villarreal, 3.250.000), Sergi Samper (Barcelona B), André Gomes (Valencia, 35.000.000)
Kölcsönből vissza: Alex Song (West Ham), Alen Halilovic (Gijón), Martín Montoya (Betis), Cristian Tello (Fiorentina)
Távozott: Marc Bartra (Borussia Dortmund, 8.000.000), Alen Halilovic (Hamburg, 5.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, i.), Alex Song (Rubin Kazany, i.), Dani Alves (Juventus, i.), Adriano (Besiktas, 600.000)

REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Antonio Sanabria (Roma, 7.500.000), Aissza Mandi (Reims, 4.000.000), Felipe Gutiérrez (Twente, 3.500.000), Jonas Martin (Montpellier, 3.000.000), Riza Durmisi (Bröndby, 2.000.000), Roman Zozulja (Dnipro, i.)
Kölcsönbe: Matías Nahuel (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Álex Martínez (Elche), Dani Pacheco (Alavés), Lorenzo Reyes (Almería)
Távozott: Alfred N’Diaye (Villarreal, 8.000.000), Francisco Molinero (Getafe, i.), Lorenzo Reyes (Universidad de Chile, i.), Francisco Varela (Oviedo, i.), Vincenzo Rennella (Valladolid, i.), Braian Rodríguez (CD Everton, i.), Heiko Westermann (Ajax, i.), Jorge Molina (Getafe, i.), Álvaro Vadillo (szl.)
Kölcsönből vissza: Leandro Damiao (Santos), Martín Montoya (Barcelona), Ricky van Wolfswinkel (Norwich)
Kölcsönbe: Dani Pacheco (Getafe)

CELTA VIGO
Érkezett: José Naranjo (Gimnastic Tarragona, 1.000.000), Facundo Roncaglia (Fiorentina, i.), Álvaro Lemos (Lugo)
Kölcsönből vissza: David Costas (Mallorca), Álex López (Sheffield Wednesday)
Távozott: Nolito (Manchester City, 18.000.000)
Kölcsönbe: Álex López (Valladolid)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Leo Baptistao (Atlético Madrid, 3.500.000), Roberto (Olympiakosz, 3.000.000), José Manuel Jurado (Watford, 1.200.000), José Antonio Reyes (Sevilla, i.)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Valencia, 200.000)
Kölcsönből vissza: Álex Fernández (Reading), Thievy Bifouma (Reims)
Távozott: José Alberto Canas (PAOK Szaloniki, i.), Abraham González (UNAM Pumas, i.), Thievy Bifouma (Bastia, i.)
Kölcsönből vissza: Enzo Roco (O’Higgins), Burgui (Real Madrid), Giedrius Arlauskis (Watford), Marco Asensio (Real Madrid)
Kölcsönbe: Joan Jordan (Valladolid)

SD EIBAR
Érkezett: Florian Lejeune (Manchester City, 1.500.000), Bebé (Benfica, 1.500.000), Rubén Pena (Leganés, i.), Pedro León (Getafe, i.)
Kölcsönbe: Yoel Rodríguez (Valencia)
Kölcsönből vissza: Mikel Arruabarrena (Huesca)
Távozott: Keko (Málaga, 5.000.000), Xabi Irureta (Zaragoza, i.), Saúl Berjón (UNAM Pumas, i.), Lillo Castellano (Gijón, i.), Mikel Arruabarrena (szl.), Borja Ekiza (szl.)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Napoli), Izet Hajrovic (Werder Bremen), Alekszandar Pantics (Villarreal), Borja Bastón (Atlético Madrid)

SPORTING GIJÓN
Érkezett: Diego Mario (Levante, 200.000), Lillo Castellano (Eibar, i.), Víctor Rodríguez (Elche, i.), Moi Gómez (Villarreal, i.), Fernando Amorebieta (Fulham, 300.000)
Kölcsönbe: Burgui (Real Madrid), Duje Cop (Cagliari, 500.000)
Távozott: Luis Hernández (Leicester, i.), Miguel Ángel Guerrero (Leganés, i.), Jony (Málaga, i.), Bernardo Espinosa (Middlesbrough, i.), Álex Barrera (Zaragoza, i.), Álex Menéndez (szl.)
Kölcsönből vissza: Alen Halilovic (Barcelona), Antonio Sanabria (Roma), Omar Mascarell (Real Madrid), Igor Lichnovsky (Porto)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Przemyslaw Tyton (VfB Stuttgart, 500.000), Borja Valle (Real Oviedo, i.), Rubén (Levante, i.), Bruno Gama (Dnipro Dnipropetrovszk, i.), Emre Colak (Galatasaray, i.), Fajcal Fadzsr (Elche, i.), Raúl Albentosa (Derby County), Florin Andone (Córdoba, 4.000.000)
Kölcsönbe: Guilherme (Udinese), Carles Gil (Aston Villa)
Kölcsönből vissza: Saúl García (Tenerife)
Távozott: Cani (Zaragoza, i.), Fabri (Besiktas, i.), Stipe Pletikosa (visszavonult), Luisinho (szl.), Jonás Gutiérrez (szl.), Manuel Pablo (visszavonult)
Kölcsönbe: Juan Domínguez (Mallorca)
Kölcsönből vissza: Jonathan Rodríguez (Penarol), Federico Cartabia (Valencia), Luis Alberto (Liverpool)

FC GRANADA
Érkezett: Tito (Vallecano, i.)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Udinese), Jon Toral (Arsenal), Jeremie Boga (Chelsea), Guillermo Ochoa (Málaga), Victorien Angban (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Lorient), Darwin Machís (Huesca), Jhon Córdoba (Mainz), Oier Olazábal (Real Sociedad)
Távozott: Isaac Success (Watford, 15.000.000), Rubén Rochina (Rubin Kazany, 10.000.000), Jhon Córdoba (Mainz, 6.500.000), Ricardo Costa (Luzern, i.), Jesús Fernández (Cádiz, i.), Yrondu Musavu-King (Udinese, i.), Edgar Méndez (Alavés, i.), Jusszef el-Arabi (Lehvija), Diego Maínz (szl.)
Kölcsönből vissza: Robert Ibánez (Valencia), Miguel Lopes (Sporting CP), Abdoulaye Doucouré (Watford), Andrés Fernández (Porto), Dória (Marseille), Cristiano Biraghi (Inter), Adalberto Penaranda (Watford)

UD LAS PALMAS
Érkezett: Mauricio Lemos (Rubin Kazany, 2.000.000), Hélder Lopes (Pacos Ferreira, i.), Marko Livaja (Rubin Kazany, i.), Míchel (Almería, i.)
Kölcsönből vissza: Alfredo Ortuno (Mallorca)
Távozott: Ángel López (szl.), Javier Garrido (szl.), Juan Carlos Valerón (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Mubarak Wakaso (Rubin Kazany), Willian José (Deportivo Maldonado)

CD LEGANÉS
Érkezett: Gabriel (Juventus, 1.000.000), Miguel Ángel Guerrero (Gijón, i.), Karl Medzsani (Levante, i.)
Kölcsönbe: Adrián Marín (Villarreal), Alberto Brignoli (Juventus), Unai López (Bilbao)
Kölcsönből vissza: Toni Arranz (Majadahonda)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Guillermo (Bilbao)

MÁLAGA
Érkezett: Keko (Eibar, 5.000.000), Michael Santos (River Plate Montevideo, 4.000.000), Bakary Koné (Olympique Lyon, 800.000), Mikel Villanueva (Deportivo Lara, 300.000), Miguel Cifuentes (Elche, i.), Jony (Gijón, i.), Sandro Ramírez (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Diego Llorente (Real Madrid), Zdravko Kuzmanovics (Basel)
Kölcsönből vissza: Fábio Espinho (Moreirense), Adnan Tighaduini (Kayserispor), Ezequiel Rescaldani (Quilmes)
Távozott: Fábio Espinho (Boavista, i.), Arthur Boka (Sion, i.), Jegor Filipenko (Maccabi Tel Aviv), Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional), Fernando Tissone (szl.), Roque Santa Cruz (Cruz Azul)
Kölcsönbe: Ricardo Horta (Braga), Miguel Cifuentes (Girona), Guillermo Ochoa (Granada)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Milan), Ikechukwu Uche (Tigres), Raúl Albentosa (Derby County), Duje Cop (Cagliari), Christian Atsu (Chelsea)

OSASUNA
Érkezett: Fran Mérida (Huesca, 500.000), Jaime Romero (Udinese, i.), Goran Causic (Eskisehirspor, i.), Fausto (Alcorcón, i.)
Kölcsönből vissza: Álex Sánchez (Tudelano)
Távozott: Mikel Merino (Borussia Dortmund, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Matej Pucko (Koper)

REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Juventus, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Zaragoza), Fábio Coentrao (Monaco), Diego Llorente (Vallecano), Marco Asensio (Espanyol), Gyenyisz Cserisev (Valencia), Burgui (Espanyol), Omar Mascarell (Gijón), Lucas Silva (Marseille)
Távozott: Gyenyisz Cserisev (Villarreal, 7.000.000), Álvaro Medrán (Valencia, 1.500.000), Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Álvaro Arbeloa (szl.)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt), Burgui (Gijón), Diego Llorente (Málaga), Borja Mayoral (Wolfsburg)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Juanmi (Southampton, 5.000.000), Tono (AEK Larnaka, i.)
Kölcsönből vissza: David Concha (Numancia), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Gaztanaga (Numancia)
Távozott: Alfred Finnbogason (Augsburg, 4.000.000), Alberto de Bella (Olympiakosz), Jonathas (Rubin Kazany, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Oier Olazábal (Granada), Diego Reyes (Porto), Bruma (Galatasaray), Gerónimo Rulli (Deportivo Maldonado)

FC SEVILLA
Érkezett: Franco Vázquez (Palermo, 15.000.000), Joaquín Correa (Sampdoria, 13.000.000), Ganso (Sao Paulo, 9.500.000), Kijotake Hirosi (Hannover, 6.500.000), Pablo Sarabia (Getafe, 1.000.000)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Luciano Vietto (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Ciro Immobile (Torino)
Távozott: Grzegorz Krychowiak (PSG, 33.600.000), Diogo Figueiras (Olympiakosz, 1.500.000), Luismi (Real Valladolid, i.), Éver Banega (Inter, i.), José Antonio Reyes (Espanyol, i.), Beto (szl.), Ciro Immobile (Lazio, 8.500.000)

VALENCIA
Érkezett: Nani (Fenerbahce, 8.500.000), Álvaro Medrán (Real Madrid, 1.500.000)
Kölcsönből vissza:: Lucas Orbán (Levante), Yoel Rodríguez (Vallecano), Robert Ibánez (Granada), Federico Cartabia (Deportivo La Coruna), Rodrigo de Paul (Racing Club)
Távozott: Rodrigo de Paul (Udinese, 3.000.000), Antonio Barragán (Middlesbrough, 2.700.000), André Gomes (Barcelona, 35.000.000)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Espanyol, 200.000), Szofian Féguli (West Ham, i.), Yoel Rodríguez (Eibar), Álvaro Negredo (Middlesbrough)
Kölcsönből vissza: Danilo Barbosa (Braga), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid)

FC VILLARREAL
Érkezett: Alfred N’Diaye (Betis, 8.000.000), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid, 7.000.000), Adrián Marín (Villarreal B), Alexandre Pato (Corinthians, 3.000.0000)
Kölcsönből vissza: Javier Espinosa (Elche), Alekszandar Pantics (Eibar), Moi Gómez (Getafe), Bojan Jokic (Nottingham Forest)
Kölcsönbe: Andrés Fernández (Porto), José Ángel (Porto)
Távozott: Eric Bailly (Manchester United, 38.000.000), Samu García (Rubin Kazany, 5.000.000), Denis Suárez (Barcelona, 3.250.000), Tomás Pina (FC Bruges, 3.000.000), Javier Espinosa (Levante, i.), Moi Gómez (Gijón, i.)
Kölcsönbe: Alfonso Pedraza (Lugo)
Kölcsönből vissza: Adrián Marín (Leganés), Matías Nahuel (Betis), Adrián López (Porto), Leo Baptistao (Atlético Madrid), Alphonse Aréola (PSG)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

UD LEVANTE
Érkezett: Jefferson Lerma (Atlético Huila, 600.000), Sergio Postigo (Spezia, 200.000), Raúl Fernández (Mirandés), Natxo Insa (Alcorcón, i.), Javier Espinosa (Villarreal, i.)
Kölcsönbe: Abraham Minero (Zaragoza), Alex Remiro (Bilbao B), Rafael Martins (Moreirense), Roger Martí (Real Valladolid)
Távozott: Mauricio Cuero (Santos Laguna, 2.720.000), Diego Marino (Gijón, 200.000), Zuhair Feddal (Alavés, i.), Rubén (Deportivo La Coruna, i.), Jordi Xumetra (Zaragoza, i.), José Mari (szl.), David Navarro (Alcorcón, i.), Carl Medzsani (Leganés, i.), Juanfran (visszavonult), Joan Verdú (szl.)
Kölcsönbe: Deyverson (Alavés, 400.000)
Kölcsönből vissza: Jefferson Lerma (Atlético Huila), Nabil Gilasz (Porto), Lucas Orbán (Valencia), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Santi Comesana (Coruxo, i.), Ernesto Galán (Mirandés, i.)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Valladolid), Ousseynou Cissé (Waasland-Beveren)
Távozott: Tito (Granada, i.), Ousseynou Cissé (Tours), Antonio Amaya (szl.), Juan Carlos (Elche, i.)
Kölcsönből vissza: Manuel Iturra (Udinese), Pablo Hernández (al-Arabi), Aras Özbiliz (Besiktas), Diego Llorente (Real Madrid), José Ángel Crespo (Aston Villa), Bebé (Benfica), Yoel Rodríguez (Valencia)

FC GETAFE
Érkezett: Stefan Scsepovics (Celtic, 1.200.000), Johannes van den Bergh (Hertha, i.), Jorge Molina (Betis, i.), David Fuster (Olympiakosz, i.), Francisco Molinero (Betis, i.), Rolf Feltscher (Duisburg, i.), Nicolás Gorosito (egyesület nélküli), Cata Díaz (Boca Juniors, i.)
Kölcsönbe: Facundo Castillón (Racing), Paul Anton (Dinamo Bucuresti, 200.000), Dani Pacheco (Betis)
Távozott: Pablo Sarabia (Sevilla, 1.000.000), Wanderson (RB Salzburg, i.), Pedro León (Eibar, i.), Juan Rodríguez (Mallorca, i.), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, i.), Roberto Lago (APOEL Nikosia, i.), Henok Goitom (szl.)
Kölcsönből vissza: Moi Gómez (Villarreal), Víctor Rodríguez (Elche), Álvaro Medrán (Real Madrid), Bernard Mensah (Atlético Madrid), Álvaro Pereira (Estudiantes), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Santiago Vergini (Sunderland)

Lezárva péntek este, vastaggal az elmúlt hét történései.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik