Real Madrid: Casillas 15 éve, egyetlen Atlético-vereséggel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 17:41
null
Casillas 30. Atlético Madrid elleni mérkőzésére készül (Fotók: Reuters)
Iker Casillas, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa pénteken ünnepli debütálásának tizenötödik évfordulóját, egy nappal később pedig harmincadik alkalommal lép pályára madridi derbin az Atlético ellen.

Casillas a Real Madrid saját nevelésű játékosa, melynek felnőttcsapatában 1999. szeptember 12-én mutatkozott be az Athletic Bilbao stadionjában, a San Mamésben. Fernando Hierróval kellett volna megosztania szobáját a mérkőzés előtti éjszakám, de John Tosack, az akkori edző úgy döntött, annak érdekében, hogy eléggé kipihent legyen, saját helyiséget kap.

„Fejben már olyan érett, mint tapasztaltabb társai, a teste azonban fiatal” – dicsérte akkor Tosack Casillast, akinek Bodo Illgner és Albano Bizarri sérülése miatt kellett a fiatal kapust a kezdő tizenegybe jelölnie.

Tizenöt évvel és 683 mérkőzéssel később Casillas a 30. Atlético Madrid elleni találkozójára készül, az elmúlt 29-ből ráadásul egyetlen egy alkalommal fordult elő, hogy vesztesen hagyta el a pályát. A királyiak mezét csak Sanchís (710 találkozó) és Raúl (741) hordta többször, ha nem mellőzi José Mourinho, valamint Carlo Ancelotti az addig egyértelműen első számúnak számító kapust a bajnokságban, már listavezető lenne.

Casillas erre a szezonra azonban ismét megkapta az olasz szakember bizalmát, miután Diego López távozott a Milanhoz, és bár Keylor Navas érkezett, ennek ellenére ismét első számú kapus lett. Casillas 30. derbije, azaz a Real Madrid–Atlético Madrid összecsapás szombaton 20 órától kezdődik.

Ha nincs az elmúlt évek mellőzése, már csúcstartó lehetne...
Ha nincs az elmúlt évek mellőzése, már csúcstartó lehetne...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik